10 tips inför städdagen

Vårstädning i sista minuten? Nu är det hög tid att rensa ut och städa upp inför sommaren. På Ragn-Sells känner vi av en ökad efterfrågan på containrar och StorSäck. Här kommer några bra tips till dig att tänka på så att städdagen blir så lyckad som möjligt.

01 mars 2024

Här hittar du 10 saker att tänka på för dig som ska vara med och anordna exempelvis en gemensam städdag för grannarna i villaområdet eller bostadsrättsföreningen. Tipslistan kan även laddas ner som en utskriftsvänlig PDF nedan.

10 tips för en lyckad städdag

  1. Planera i god tid och meddela var och när städningen ska äga rum. Sätt upp affischer och skicka ut information. Inventera vad som ska slängas och ta reda på vilken typ av avfallslösning som behövs. 
  2. Gör ett körschema och bocka av. Sätt upp en lista över alla uppgifter som ska utföras i prioriterad ordning och som kan checkas av längs vägen.
  3. Ta hänsyn till olika typer av avfall, så att sorteringen blir så bra som möjligt. Läs gärna mer om sortering i vår sorteringsguide.
  4. Håll utkik efter elektronikavfall och farligt avfall. Färg, sprayburkar, impregnerat trä, kemikalier och liknande ska sorteras separat. Den typen av avfall kan levereras kostnadsfritt till återvinningsstationen. Tips! Elektronikavfall, små batterier och lysrör kan också levereras gratis till butiker som säljer detta.
  5. Ta med eller boka nödvändig utrustning för att kunna hjälpa dig själv och andra. Boka container, en lösning för eventuellt farligt avfall och elektronikavfall, StorSäckar mm i god tid. Bor du vid havet så ordna gärna en städdag vid kusten eller stranden – StorSäck är perfekt för det.
  6. Säkerställ framkomlighet och utrymme. Det är du som ansvarar för att lastbilen kan ta sig fram till platsen för containern. Om det inte finns tillräckligt med plats för att ställa ner och lyfta en container är ofta StorSäck ett bättre alternativ.
  7. Var beredd på smutsiga händer och kläder samt alla slags väder. Tänk på att klä dig i oömma kläder och kom ihåg arbetshandskar till städteamet.
  8. Tänk på säkerheten, gör tynga lyft tillsammans och lyft med benen för att inte skada ryggen. Har ni farligt avfall så tänk på att använda nödvändig skyddsutrustning för ögon och händer.
  9. Återbruka istället för släng. Tänk till innan ni slänger och spar pengar i grannskapet genom att uppmuntra till återanvändning. Skapa en bytesstation där människor kan dela kläder, möbler och annat med varandra.
  10. Ta många raster, det gäller att ha något varmt att dricka och andra godsaker på vägen för att säkerställa mys och bra engagemang.
En ung man som slänger träavfall i grön container

Enkelt boka container i nätbutik!

Beställ smidig leverans och hämtning av container eller StorSäck genom ett klick. Sök fast pris via din adress.