Yngre man slänger avfall och trä i en grön Ragn-Sells container

”Genom att hyra container av oss bidrar man till cirkularitet”

Både privatpersoner och företag nyttjar Ragn-Sells containertjänster och säkerställer genom det att avfallet sorteras på ett korrekt sätt – och att värdefulla material kan återvinnas.

03 mars 2023

– Vi tar ansvar för våra kunders avfall och att det avsätts på rätt sätt, säger Camilla Sonnentheil, affärsutvecklingschef vid Ragn-Sells.

Att hyra container av Ragn-Sells är ett smidigt sätt att bli av med sitt avfall – och att ta ansvar för det.

– När man hyr en container av oss, oavsett om det är en privatperson eller ett företag, så tar vi ansvar för att det sorteras på rätt sätt på våra anläggningar. Kunderna kan blanda avfallet, så länge det inte är farligt avfall, i containrarna och vi hämtar upp det och kör det till någon av våra anläggningar runt om i landet.

På plats på någon av Ragn-Sells anläggningar börjar arbetet med att sortera avfallet.

– Vi sorterar de olika fraktionerna var för sig och ser till att så mycket som möjligt går till materialåtervinning. Att sortera på det här sättet kräver både maskiner och mantimmar men vi tar gärna det ansvaret åt våra kunder. Genom att hyra container av oss bidrar man till cirkularitet eftersom vi ser till att avfallet blir nya produkter och därigenom minskar koldioxidutsläppen, säger Camilla Sonnentheil.

Kvinna går in i en öppen grön container från kortsidan

Ulrike Bick, som är sektionschef på Ragn-Sells anläggning i Malmö, och hennes kollegor runt om i landet ser till att avfallet sorteras på rätt sätt.

– När vi får in blandat avfall från en container tippas det ner i en sorteringsficka. Från den sorteras det med hjälp av en gripklo som körs av någon av våra medarbetare. Där kan vi sortera ut material som exempelvis trä, metall och plast. Det som inte kan återvinnas sorteras som brännbart och går till energiåtervinning.

Genom att Ragn-Sells erbjuder sina kunder att slänga allt blandat avfall i en och samma container säkerställer man inte bara att det sorteras på ett korrekt sätt, det medför också att det blir färre transporter.

– Man kan enkelt beställa våra containertjänster digitalt i vår nätbutik och det går att betala med Klarna. Det är en komplett och pålitlig tjänst, vilket vi fått bekräftat genom höga betyg på Trustpilot, säger Camilla Sonnentheil.

En man i varselkläder lastar av en container från en lastbil med en fjärrkontroll. Bakom syns en tegelbyggnad och blå himmel.

Containertjänster - företag

Ragn-Sells har containrar i många olika utföranden och storlekar och kan anpassa dem efter våra kunders behov.

En kvinna som slänger avfall i en grön container

Hyr container fast pris

För privatpersoner, BRF:er och samfälligheter är det möjligt att hyra container till fast pris.