Ragn-Sells erbjuder jord av hög kvalitet för olika användningsområden

En hållbar jordtillverkning

Ragn-Sells erbjuder jord av hög kvalitet för olika användningsområden som exempelvis golfbanor, idrottsplatser, motorsportarenor, skjutbanor och flygplatser. Med restprodukter som redan finns i samhället framställer vi jordar med minsta möjliga miljöpåverkan utifrån ditt företags önskemål och krav.

Arrow up
Genom att välja den här tjänsten bidrar du till ovan nämnda globala mål.

Ragn-Sells tillverkar växtjordar och odlingssubstrat av restprodukter efter kundens önskemål och krav. I standardjordarna har jungfruliga material som torv och sand fasats ut. Inga tillsatser såsom konstgödningsmedel används utan enbart naturgödsel. Alla ingredienser i jordarna finns redan tillgängliga i vårt samhälle och därför behövs det minimalt med jungfruliga råvaror. Denna tillgänglighet underlättar såklart för att tillverkningen skall fungera och slutligen generera en produkt av högsta klass.

Erbjudande Storgöteborg

På Ragn-Sells anläggning i Heljestorp strax utanför Vänersborg finns en komposteringsanläggning för att framställa ett antal olika kompostmaterial. Exempel på material som kan ingå i en kompost är trädgårdsavfall, träfiberslam, bark och avloppsslam.

Kompostering sker i separata strängar och kvalitetssäkras, för att sedan levereras till Skepplanda 4 mil norr om Göteborg. Där tillverkas olika jordar med komposterna som grund. Härifrån utgår leveranserna av jordar till Göteborg med kranskommuner. Växtjord, gräsmattejord och mineraljord finns alltid i sortimentet. Kundspecifika jordar för olika ändamål såsom skelettjordar och jordar med inblandning av biokol tillverkas efter kundernas önskemål.

Erbjudande Västerbotten

Ragn-Sells tillverkar anläggningsjord i Nordmaling som sedan distribueras via Ragn-Sells anläggningar i Örnsköldsvik, Nordmaling och Umeå. Jorden kvalitetssäkras för uppnå krav och riktlinjer i AMA Anläggning avseende växtbäddar, påförd jord eller andra kundspecifika krav.

Vi samarbetar med Ecogain i ett projekt för att skapa jordblandningar som ska passa i flera olika biotoper, bland annat för fjällmiljö där jordarna inte ska vara lika näringsrika som vid kusten.

Välkommen som kund till oss!

Tre viktiga anledningar att välja oss

Kundspecifika behov

Kundspecifika behov

Vi kan tillverka kundanpassade blandningar.

Utan jungfruligt material

Utan jungfruligt material

Ingredienserna i jordarna finns redan i vårt samhälle så minimalt med jungfruliga råvaror behövs.

Bara naturgödsel

Bara naturgödsel

Inga konstgödselmedel används för mina möjliga miljöpåverkan.

Jag vill veta mer och bli kontaktad

Är du kund till Ragn-Sells idag?
Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas


Ragn-Sells lagrar och brukar uppgifterna du fyller i för att kunna besvara din förfrågan, och eventuellt möjliggöra en leverans. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter