Framtidsdagen 24 maj 2019

Varje år arrangerar Ragnar Sellbergs Stiftelse Framtidsdagen- ett seminarium som summerar trender, ny teknik och innovationer kring återvinning och miljö.

Cirkulär avfallstrappa
Till årets Framtidsdag har vi bjudit in Ad Lansink, mannen bakom avfallstrappan - modellen som i decennier har styrt hur avfall hanteras i hela västvärlden - och Graham Aid, Ragn-Sells forsknings- och utvecklingskoordinator, för att prata om hur en cirkulär avfallstrappa kan se ut.

– Vi har haft stor nytta av avfallstrappan för att bryta med 1970-talets ”slit och släng”-samhälle. Men nu behöver världen ställa om till en cirkulär ekonomi. Då fungerar de första stegen i trappan, men sedan behöver modellen göras om för att resurser verkligen ska tas om hand, säger avfallstrappans upphovsman Ad Lansink.

Vad har hänt sen sist?
Under dagen följer vi även upp några av de forskningsprojekt som Ragn-Sells och Ragnar Sellberg Stiftelse har finansierat och stöttat på olika sätt, och som har presenterats på Framtidsdagen tidigare år.

Se hela programmet 

Seminariet är gratis och äger rum 24 maj ute på vackra Sätra Gård i Upplands-Bro. Lunch och studiebesök på vår anläggning i Högbytorp ingår.

Evenemanget är FULLBOKAT!

Se Framtidsdagen live:

Ragn-Sells youtube-kanal

Anmäl dig redan nu på vår Facebook-sida så skickar vi en påminnelse när det närmar sig.

Sändningen börjar den 24 maj kl 9.00. Använd Chrome! (Uppdatera sidan) 

Livesändning Framtidsdagen 2019

Kontakta stiftelsen

Lars Tolgén, projektledare

070 927 20 23 lars.tolgen@ragnsells.com