Han tar hand om IKANOs byggavfall

Mikael Palmquist arbetar med Ragn-Sells tjänst RentBygge ute hos kunden IKANO Bostad. Uppdraget är bland annat att säkerställa en tidsbesparande avfallshantering, en så hög sorteringsgrad som möjligt, och en säker arbetsplats för alla. Hans bidrag har inte gått obemärkt förbi och Mikael hyllas av IKANO.

17 feb. 2023

Efter en längre tid som taxichaufför kände Mikael Palmquist att det var dags att prova något nytt. Via en kompis fick han tips om att söka till Ragn-Sells och idag jobbar han med tjänsten RentBygge på en anläggning där IKANO bostad bygger hyres- samt bostadsrätter.

"Min huvudsyssla är att ta hand och ta vara på avfallet"

Tjänsten RentBygge handlar om att Ragn-Sells går in med egen personal för att sköta hela avfallslogistiken på byggnadsplatsen. Byggarbetsplatser kan vara ganska trånga och förändras hela tiden under byggprocessen, och det behövs personal som ansvarar för hur avfallshanteringen behöver anpassas med bl.a. tidsbesparande åtgärder. Det är ett arbete som Mikael trivs bra med.

- Jag skulle säga att min huvudsyssla är att jag ska ta hand om avfallet och se till att vi får en högre sorteringsgrad. Jag åker runt med något vi kallar "Lullen" som är en teleskoplastare och hämtar kärl och säckar och tippar i containrarna. Sedan för att underlätta för medarbetarna så kör jag tillbaka med tomma kärl. Jag hjälper även till med att flytta saker från A till B här på arbetsplatsen för att minska risken för arbetsolyckor.

IKANO hyllar sin Ragnsellare på plats

Detta är första gången som IKANO bostad använder sig av Ragn-Sells tjänst och Anders Striem som jobbar som biträdande platschef på bygget där Mikael jobbar är väldigt nöjd med samarbetet.

- Vi hade ett stort behov av en tjänst som RentBygge. Vi insåg av erfarenhet att vi behövde en resurs som tog hand om och bevakade avfallshanteringen på bygget och även hjälpte till att säkra upp arbetsplatsen.

Anders berättar att han var väldigt tydlig med vilka krav han hade på personen som skulle hjälpa till på bygget. Han ville ha en engagerad, självständig person som kunde skapa ordning och reda på bygget.

- Det första intrycket av Mikael var att han var en glad och trevlig person. Sen när det väl drog i gång insåg vi snabbt att Mikael var rätt person för oss. Han är en väldigt målinriktad kille som är trevlig mot alla på arbetsplatsen och sköter avfallsbiten på ett bra sätt och underlättar för hans kollegor genom att säkra upp arbetsplatsen. Det är precis det vi efterfrågat.

Anders hoppas på ytterligare samarbete med Mikael även i framtida projekt.

- Vi på IKANO är väldigt nöjda med tjänsten RentBygge och Mikael framförallt, det är en viktig resurs för att det ska rulla på här på arbetsplatsen. Om vi skulle använda oss av tjänsten igen, så kommer vi göra allt vad vi kan för att få Mikael på vår arbetsplats.

En viktig roll i samhället

Mikael kommer fortsätta att jobba med sitt nuvarande projekt till december 2023. Sedan hoppas han att få hoppa på ett nytt spännande projekt inom bolaget.

- Jag hoppas att jag får jobba på Ragn-Sells i lång tid framöver. Man känner en samhörighet med chaufförerna som kommer hit i och stannar gärna och snackar lite extra med dom. Det är tuffa tider på många fronter i världen, så man är stolt över att få möjlighet att jobba på ett företag med en viktig roll i vårt samhälle när det kommer till miljö och avfallshantering.