Ulrike Bick är sektionschef vid Ragn-Sells i Malmö
Ulrike Bick är sektionschef vid Ragn-Sells i Malmö.

”Det finns otroligt mycket kunskap och erfarenhet inom Ragn-Sells”

Med en bakgrund som beteendevetare har Ulrike Bick, sektionschef vid Ragn-Sells i Malmö, satt ett förändringsarbete vad gäller arbetsmiljön i fokus – med goda resultat. Hon drivs av att hitta nya lösningar för både den interna produktionen och företagets kunder.

02 sep 2021

Ulrike Bick kommer ursprungligen från Tyskland och flyttade till Sverige 2006.

– Jag är beteendevetare i grund och botten och har jobbat mycket med bemanning till lager och industri tidigare. Jag har också arbetat som coach och översättare.

När jobbet som sektionschef på Ragn-Sells dök upp berättar Ulrike att det kändes som en rolig utmaning och hon valde att hoppa på. Sedan i december 2019 är hon sektionschef på behandlingsanläggningen i Malmö.

– På anläggningen i Malmö hanterar vi både farligt avfall och icke farligt avfall. Jag är också ansvarig för insamlingen och mellanlagret för vår verksamhet i Halmstad.

Under Ulrikes tid på Ragn-Sells har hon fokuserat mycket på att förbättra arbetsmiljön och säkerheten, i linje med företagets säkerhetssatsning Safety First.

– Arbetsmiljö och säkerhet ligger mig varmt om hjärtat så det blev naturligt att satsa på det. Personalen tar mer ansvar och tillsammans är vi på riktigt god väg.

– Att vår region leder statistiken vad gäller riskobservationer och tillbudsrapportering känns jättekul, det visar att personalen börjar bli mer uppmärksamma själva. Ännu viktigare är det dock att arbetet vi lagt ner börjar ge resultat.

Ragn-Sells har länge satsat på en säker arbetsplats för personalen

Ulrikes arbete handlar om att ha många bollar i luften och att lösa hastigt uppkomna problem.

– Det händer alltid något i produktion och då gäller det att vara lösningsfokuserad så att arbetet kan flyta på. Man vet aldrig hur en dag ska se ut, på gott och ont, men jag gillar utmaningar och att hitta lösningar.

En av fördelarna med att arbeta inom Ragn-Sells tycker Ulrike är den kunskap som finns bland medarbetarna.

– Det finns otroligt mycket kunskap och erfarenhet inom Ragn-Sells och en stark vilja framåt mot en cirkulär ekonomi. Att hela tiden hitta nya, bättre lösningar, både själva och tillsammans med kunderna, är otroligt motiverande.