Torbjörn har arbetat på Ragnsells i 36 år

”Jag kommer vara Ragnsellare tills jag går i pension”

I 36 år har Torbjörn Holmgren varit en del av Ragn-Sells. Han har sett den stora förändring och utveckling som bolaget har genomgått under åren, och även fått uppleva Ragnar Sellbergs stora passion för företaget.

27 sep 2022

Året var 1986 och Torbjörn Holmgren var i ett läge där han var på jakt efter ett nytt jobb.  Då hittade han en platsannons för en tjänst som redovisningsekonom på Ragn-Sells.  Han fastnade för jobbet och blev mer övertygad om att det var rätt efter att ha träffat Erik Sellberg tidigt i anställningsprocessen.

”Ragnar Sellberg var alltid ute och inspekterade och såg om sitt livsverk”

Torbjörn berättar om hur han på dåvarande huvudkontoret på Sveavägen även fick dela rum med Ragnar Sellberg. Han kände hur Ragnar brann för sitt företag och upplevde att han hade en stor aura kring sig och i allt han gjorde.

- Ragnar var alltid ute och inspekterade och såg om sitt livsverk. Det var, och är, ett stabilt bolag och en bra affärsidé. När jag började var vi 10-12 st anställda på huvudkontoret. Företaget har ju växt och blivit mer globalt, det var en expansion som skedde i början på 90-talet.

IMG_6624_-_kopia.JPG Torbjörn vid sitt skrivbord på Väderholmen. Tavlan i bakgrunden föreställer huvudkontoret på Väderholmen och målades av honom själv tillsammans tre kollegor på en personalaktivitet 2009.

Från traditionell sophämtning till ett innovationsföretag

Ragn-Sells har både växt och utvecklas med åren och Torbjörn har varit med om resan från den traditionella sophämtningen till det innovations- och miljöföretag Ragn-Sells är idag.

- Vi var ju mer ett åkeri och en traditionell sophämtning förr, men nu är det mycket mer innovation som exempelvis Ash2salt som är en av våra framgångssagor. Förr la man mer sopor på hög och nu är det mer kretsloppstänk, så jag skulle väl säga att vi har gått från åkeri till kretslopps- och innovationsföretag.

Torbjörn har jobbat som ekonom större delen av sin tid på Ragn-Sells men jobbar idag som Business controller på IT avdelningen, en roll som han trivs med och vill avsluta sin arbetskarriär med.

- Jag trivs väldigt bra i min roll och jag trivs väldigt bra med mina arbetskollegor. Det är en kul bransch och Ragn-Sells är väl etablerat och kanske branschens mest välskötta företag. Så jag kommer vara Ragnsellare tills jag går i pension.

 

Denna artikel ingår i serien "Minnen från förr" där medarbetare som varit på Ragn-Sells i flera decennier ger en tillbakablick och delar med sig av minnen.