Britt Mårtensson-Ahonen, Ragn-Sells
Britt Mårtensson-Ahonen med sina döttrar. Fr.v. Jannie, Annie, Britt och Jennie.

Ragn-Sells gratulerar på mors dag

På mors dag vill Ragn-Sells ta tillfället i akt och gratulera alla mammor som arbetar på företaget. En av de som sticker ut lite extra är Britt Mårtensson-Ahonen som har jobbat på Ragn-Sells i 34 år – alla hennes tre döttrar jobbar nämligen också hos oss!

29 maj 2020

Britt utbildade sig till kemiingenjör på en fyraårig gymnasielinje som fanns på den tiden och jobbade som trafikledare på en lastbilscentral i Uppsala. Hennes man hade sin arbetsplats på Upplandsbil där han lärde känna Fred Ullenius som reparerade sin bil hos honom vid ett antal tillfällen. Fred Ullenius jobbade på Ragn-Sells i 47 år och var bland annat avdelningschef för specialavfall.

- En gång frågade han Fred lite skämtsamt ”har du inte något jobb åt min fru?” eftersom jag sökte något nytt och Fred svarade ”skicka hit henne du så kan vi se”. Jag gick dit, vi kom överens och så började jag på Ragn-Sells 1986, minns Britt.

I slutet av 1987 var det sedan hennes tur att tipsa om ett jobb till sin make då Högbytorp behövde nyanställa, och han började köra lastbil där. Även han jobbar i företaget idag.

- Visst har jag funderat på att arbeta någon annanstans vid några tillfällen under min karriär, men jag har ändå blivit Ragn-Sells trogen. Jag är lojal som person och när man varit med under uppbyggandet av något, som farligt avfall, då känner man ett visst ansvar. Och gräset är inte nödvändigtvis grönare någon annanstans.

Britt kan också undra hur det kommer att sig att de tre döttrarna också blivit intresserade av just farligt avfall och valt karriärer inom Ragn-Sells. De båda sönerna har däremot valt andra banor.

- Vi har växt upp med en fantastisk mamma som inte bara guidat oss genom livet utan även inspirerat oss i val av karriär, säger äldsta dottern Annie som är administratör på Högbytorp. Att ha en mamma som under alla sina år varit så trogen och lojal, inte bara mot oss utan även i sin tjänst på Ragn-Sells, gjorde att även vi alla tre systrar valde företaget. Ragn-Sells är dessutom så pass stort så vi har alla fått möjlighet att vandra våra egna vägar inom företaget för att hitta vår plats. Att ha sin kunniga mamma som ledstjärna har varit oss alla till stor hjälp i vår utveckling på alla sätt, säger Annie tacksamt.

Vägarna korsas i vardagen

Ibland korsas familjens vägar under arbetsdagarna. Mellandottern Jennie är transportplanerare och de har en hel del kontakt, ibland administrerar Britt en hämtning med Jennie som pappa Jouni sedan kommer och plockar upp. Lillasyster Jannie har ansvar för samma kunder som Britt jobbar med vilket görs att de ofta hörs i sina arbetsroller. Att inte prata jobb när de ses på fritiden är något av en omöjlighet. En av fördelarna är att alla har förståelse för de andras situation och är väl insatta i vilka utmaningar de andra har i sina jobb.

Och hur kommer mors dag att firas?

- På söndag blir det en sammanslagning av festligheter hemma hos ena dottern här i grannhuset så vi firar inte bara mors dag. Fyra av mina 5 barn fyller år nu på våren så deras födelsedagar kommer att firas samtidigt. Det kommer att bli en härlig dag!

- Jag är förvisso 65 år nu men jag kommer att fortsätta jobba ett tag till, avslutar Britt.