Peter Holmlind arbetar idag som miljöarbetare på Ragn-Sells i Tidaholm

”Det är fantastiskt att Ragn-Sells är ett familjeägt företag”

Peter Holmlind började redan som tonåring att arbeta som bonddräng. Vid 18 års ålder fick han jobb på dåvarande återvinningscentralen i Tidaholm som idag ägs av Ragn-Sells och där är han fortfarande kvar, 43 år senare.

30 jun 2022

Peter Holmlind arbetar idag som miljöarbetare på Ragn-Sells i Tidaholm där han gör lite allt möjligt och oftast ses bakom ratten på någon av anläggningens maskiner.

När Ragn-Sells tog över verksamheten 1994, hade Peter hunnit arbeta 15 år på arbetsplatsen och valde att ”gå med över”, vilket nu resulterat i 43 år på samma arbetsplats.

- Jag har hunnit med att testa det mesta på anläggningen vilket gör mig lite till en ”allt-i-allo” skulle man kunna säga. Jag gillar att lösa problem och förverkliga mina idéer vilket jag fått möjlighet att göra här, säger Peter.

Det är framför allt det egna initiativtagandet och ”frihet under ansvar” som är en av de största anledningarna till att han valt att arbeta kvar. Han lyfter även de fina kundrelationerna som han har samlat på sig under åren.

- Under de år jag har varit på Ragn-Sells så har jag alltid haft en väldigt fin relation med kollegor och kunder och det uppskattar jag väldigt mycket. Visst har jag tänkt att jag ska testa på något nytt men jag kan inte se mig själv i till exempel en industri, säger Peter.

Styrkan sitter i familjen

Peter trivs väldigt bra på sitt jobb och känner en stolthet över bolaget. Han lyfter företagsandan och det faktum att företaget är familjeägt i fjärde generationen som något väldigt positivt.

- Jag tycker det är fantastiskt att Ragn-Sells är ett familjeägt företag, det är inte många av våra konkurrenter som är det, så det är verkligen en styrka, avslutar Peter.

Peter är idag 61 år gammal och har ställt in sig på att jobba några år till innan han ska gå i välförtjänt pension, och hans ambition är att avsluta sin långa arbetskarriär på Ragn-Sells.