Ragn-Sells hjälper Peab att bli mer hållbara
Foto: Klas Andersson

Ragn-Sells hjälper Peab att bli mer hållbara

Nyligen tecknade Ragn-Sells AB ett nytt byggavfallsavtal med Peab. I avtalet finns ett starkt fokus på utveckling av cirkulära lösningar, digitalisering av orderflödet och nya avsättningar.

15 dec 2017

– Peab ligger i framkant både vad gäller hållbarhet och digitalisering och att arbeta med dem driver även vår utveckling framåt, i linje med Ragn-Sells strategi, säger Lars Ek, Key Account Manager vid Ragn-Sells.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Ragn-Sells är Sveriges ledande återvinningsföretag. Det nya ramavtalet mellan de båda gällande byggavfall är på två år med en option om förlängning på ytterligare två år. Avtalet gäller för hela Sverige och avtal har även tecknats med Suez samt Swerock Recycling, som är Peabs eget avfallsbolag. I det nya avtalet har Peab ett starkt fokus på utveckling av cirkulära lösningar, digitalisering av orderflödet och nya avsättningar.

– Det här är den största upphandlingen vi haft i år och är så klart väldigt glada över det nya avtalet. I det läggs stor fokus på hållbarhet och att hitta cirkulära behandlingsslösningar. Vi kommer bland annat att diskutera hur vi kan förbättra förutsättningarna under materialens livscykel, säger Lars Ek. 

Även digitalt finns en stor utvecklingspotential.

– Vi kommer att nyttja byggbranschens elektroniska affärsstandard, BEAST, för att digitalisera behovsplanering, avrop, orderkvitto och faktura. I ett första steg vill man i ett pilotprojekt testa det med oss och ansluta vårt system till BEAST.

Peab ligger redan i framkant vad gäller hållbarhet och digitalisering, vilket ställer höga krav på Ragn-Sells.

–  Det driver vår utveckling framåt. Vi har tydliga ambitioner inom hållbarhet och digitalisering och det här är en affär helt i linje med Ragn-Sells strategi. I avtalet finns en tydlig utvecklingsplan som kommer engagera många inom företaget.