Mikael Rådström har jobbat på Ragn-Sells i 33 år och har många minnen om hur det var förr på bolaget

Från sommarjobb till IT-specialist

Han har varit med om fyra affärssystem, startat företagets första mejlkonton och blivit serverad påskmiddag av Ragnar Sellberg. Mikael Rådström började sin karriär som sommarjobbare och arbetar idag med IT och systemförvaltning på Ragn-Sells.

25 sep 2019

Eftersom Mikael Rådström växte upp i Norrviken, där Ragn-Sells har sitt huvudkontor på Väderholmens gård, kom han tidigt i livet i kontakt med företaget och han hade släkt och vänner som arbetade i verksamheten.

– De första kontakterna med Ragn-Sells för min egen del var när jag fick ett erbjudande om att sommarjobba i ett par veckor. Det ledde så småningom till en fast anställning som chaufför 1987.

– Jag blev fostrad i en stolt kåranda, vi brukade kalla den för Ragn-Sells-andan på den tiden. Jag är stolt över att ha fått vara med om detta och försöker i så stor utsträckning som möjligt att dela med mig av det till alla mina kollegor jag jobbar med än idag, säger Mikael.

Ragnar serverade påskmiddag

När Mikael började på Ragn-Sells var Ragnar Sellberg (Ragn-Sells grundare) i allra högsta grad aktiv i företaget.

– På påsken serverades en traditionell påskmiddag av Ragnar till oss som var ute och körde på röda dagar. Ragnar stod alltid upp för oss produktionsarbetare, och det kände vi, vilket gav en stor lojalitet till företaget från första början.

Minns Ragn-Sells digitala resa

Så småningom vidareutbildade sig Mikael inom IT och 1990 började han jobba som tjänsteman på dåvarande IT-avdelningen.

– Det blev för min del en fantastiskt lärorik period. Vi skapade de första Internetanslutningarna och mejlkontona, som vid den här tiden var någonting fullt jämförbart med gröna gubbar på mars.

– Det fakturerades även på stenåldern med den stora skillnaden att vi gjorde dessa sysslor i princip manuellt på våra lokalkontor runt om i landet. Det kunde ibland bli långa sömnlösa nätter med utskrift av tusentals fakturor. Jag sov kvar på jobbet några gånger när det behövdes, så blev det ibland då tekniken inte riktigt fungerade som man ville.

Jobbar idag med systemförvaltning

Under sin tid på Ragn-Sells har Mikael hunnit med fyra affärssystem och sedan 2014 är han stationerad på IT-avdelningen.

– Jag trivs fortfarande fantastiskt bra på Ragn-Sells efter alla dessa år och ser fram emot att få vara med och bidra med mina erfarenheter till det nya kapitel vi nu närmar oss i samband med att vårt nya affärssystem ska implementeras.

 

Denna artikel ingår i serien "Minnen från förr" där medarbetare som varit på Ragn-Sells i flera decennier ger en tillbakablick och delar med sig av minnen.