Lars Ek Key Account Manager
Lars Ek arbetar med Ragn-Sells rikstäckande byggkunder.

”Våra byggkunder kräver cirkulära avfallslösningar”

I en tid då byggsektorn ställer höga krav på hållbara avfallslösningar är Lars Ek, Key Account Manager, en viktig länk mellan Ragn-Sells och företagets byggkunder. – Det är många vinnare när vi hittar nya, cirkulära lösningar; miljön, kunden och vi, säger han.

01 okt 2018

Byggsektorn står för en tredjedel av världens verksamhetsavfall vilket medför att Ragn-Sells byggkunder har hållbarhet högst upp på sin agenda. Det vet inte minst Lars Ek, Key Account Manager för byggsektorn inom Ragn-Sells.

– Många av de stora byggföretagen är väldigt aktiva i sin hållbarhetsresa med tydliga avfallsmål, som de i sin tur gärna visar för sina kunder. De vill mycket; minska deponin och öka materialåtervinningen. Det ställer höga krav på oss som hela tiden måste utvecklas och hitta nya lösningar. Krävande kunder är bra, det driver vår konkurrenskraft och gör att vi utvecklas.

Med en bakgrund inom just byggindustrin värvades Lars till Ragn-Sells för tre år sedan. Han är stationerad i Stockholm men arbetar med Ragn-Sells rikstäckande byggkunder. Han finns med i hela processen, från upphandlingsförfarandet till att vara en viktig länk mellan kunden och Ragn-Sells under avtalsperioden.

– Det börjar verkligen hända saker när det gäller cirkulära lösningar och vi har under det senaste året hittat flera, nya sätt att återvinna material. Jag jobbar med försäljning – men är också med och bidrar till hållbarhet vilket känns fantastiskt. Det är många som pratar om cirkulär ekonomi men det är få som jobbar så konkret med det som vi på Ragn-Sells gör.

Det senaste året har Lars varit med när Ragn-Sells tagit fram nya, cirkulära återvinningslösningar för bland annat gips, byggpall, trä och stenull.

– Under avtalsperioderna tar vi fram nya lösningar vilket gör att vi hamnar i en bra position inför nästa avtalsperiod. Många av de lösningar vi tar fram för en kund gynnar även andra kunder framledes. Det är många vinnare när vi hittar nya, cirkulära lösningar; miljön, kunden och vi.

Sedan ett år medverkar Lars i Ragn-Sellsakademiens program Step up, som erbjuds ledare och nyckelpersoner inom företaget.

– Det är otroligt bra måste jag säga och ger goda verktyg både för arbetslivet och privat. Det har varit väldigt utvecklandet och jag kan verkligen rekommendera programmet som pågår under 14 månader. Att det pågår under så lång tid gör att man hinner både fördjupa sig och se resultat, säger Lars Ek.

Lars Ek och ´Retursystem Byggpall´ får utmärkelsen Årets återanvändare 2016. 2016 fick Ragn-Sells, med Lars Ek i spetsen, samt Sveriges Byggindustrier, Byggmaterialhandlarna och Byggmaterialindustrierna utmärkelsen Årets återanvändare på återvinningsgalan i Göteborg för projektet ´Retursystem Byggpall´.