Strax innan Josefin Eriksson skulle gå på föräldraledighet blev hon erbjuden tjänsten som kvalitetschef på Ragn-Sells. I juni kommer hon tillbaka efter ett år som inte varit likt något annat.
Strax innan Josefin Eriksson skulle gå på föräldraledighet blev hon erbjuden tjänsten som kvalitetschef på Ragn-Sells. I juni kommer hon tillbaka efter ett år som inte har varit likt något annat.

En annorlunda men kärleksfull föräldraledighet

Hon började på Ragn-Sells efter att hennes pappa som då jobbade på företaget hade talat mycket gott om sin arbetsgivare. Idag är pappa Lars Pettersson pensionär, och Josefin kommer tillbaka till sin tjänst som kvalitetschef efter ett års föräldraledighet. Det har varit ett speciellt år för många och inför morsdag passade Ragn-Sells kommunikationsavdelning på att ställa några frågor till Josefin.

27 maj 2021

 

Hur har året varit - blev det som du tänkt dig?

– Året har nog inte blivit som det var tänkt för någon. För mig har pandemin betytt att jag har fått ännu mer värdefull tid med mina barn då barnomsorg och aktiviteter fått ställa in eller ställa om. Vi har även, som många andra, passat på att njuta av naturen med familjen och nära vänner på ett nytt sätt. Vem bryr sig om att det regnar eller snöar när man får grädda våfflor på öppen eld med fina vänner!? 

– Utöver pandemin har året varit som det ska i början med en ny familjemedlem. En blandning av lite trötthet och mycket kärlek! 


Hur är det att komma tillbaka men ändå inte? (Med tanke på att vi ännu jobbar mycket hemifrån)

– För mig är det jättespännande att komma tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla igen, även om det blir digitalt. Vi i gruppen hade både några nya ansikten på väg in och ett par stora projekt i uppstart som jag är väldigt nyfiken på, ska bli spännande att se hur det har utvecklat sig!


Kommer dina arbetsrutiner se annorlunda ut?

– Vi var även innan pandemin vana vid att ha digitala möten, i och med att vi är placerade på olika orter i många fall. Men såklart vill man ju i vissa fall träffas så jag hoppas att vi snart kommer få ses. 

– Vi köpte nytt hus i somras och som tur är finns där en avskild del där jag kan ha ett kontor så barnen inte hittar mig (haha)! 


Vilken är din främsta lärdom, som du tar med dig in i ditt arbete när du kommer tillbaka?

– Jag tycker att man har fått perspektiv på vad som är viktigt på ett sätt. Det kanske kan hjälpa oss att prioritera även på arbetet! 

 

Josefin_900x500.jpg Josefin har totalt tre barn i åldrarna 1, 5 och 9.