Ragn-Sells hedrande bronsplats i Årets samhällsnytta 2020
Ragn-Sells hedrande bronsplats i Årets samhällsnytta 2020

Hedrande bronsplats i Årets samhällsnytta 2020

Miljöföretaget Ragn-Sells har tilldelats en hedrande tredjeplats i pr-byrån Westanders nyinstiftade pris ”Årets samhällsnytta”. Vinnare blev Bris med deras påverkansarbete för att få fler kommuner att implementera den nya Barnkonventionslagen.

14 dec 2020

– Vårt sätt att leva i dag bygger på en ohållbar användning av naturresurser och vår konsumtion står för nästan hälften av klimatutsläppen. Därför är det extra roligt att vårt arbete med att sätta fokus på cirkulära lösningar uppmärksammas, säger Cecilia Zarbell, kommunikationschef på Ragn-Sells.

På första plats kom Bris med sitt arbete att få kommunerna att implementera den nya Barnkonventionslagen så snabbt som möjligt. På andra plats kom Moderna Försäkringars arbete med Mammastygn och på tredje plats kom miljöföretaget Ragn-Sells.

Juryns motivering: Ragn-Sells har gjort en rejäl förflyttning från sophämtare till återvinningsföretag med cirkulära ambitioner. I dag agerar de tankeledare på ett sätt som både bidrar till att sätta cirkulär ekonomi på agendan och inspirerar fler företag att delta i samhällsdebatten.

Fakta: Årets samhällsnytta

Priset har instiftats av pr-byrån Westander för att årligen påminna både sig själva och sina kunder om den samhällsnytta alla tillsammans bidrar med. Kundansvariga på Westander har nominerat uppdrag i samråd med uppdragsgivaren. Bland de inkomna nomineringarna har byråns konsulter röstat fram tio finalister. Därefter utsåg en jury uppdragen på första, andra och tredje plats.

  1. Bris
  2. Moderna försäkringar
  3. Ragn-Sells

Övriga finalister 2020:

  • Asket
  • Autism- och Aspergerförbundet
  • Modvion
  • Nätverket Vindkraftens klimatnytt
  • Sveriges a-kassor
  • Svensk Exportkredit (SEK)
  • Teknikföretagen