Graham_header.png
I sin roll som koordinator inom forskning och utveckling är Graham Aid en viktig hubb på Ragn-Sells.

Han är viktig för Ragn-Sells framtid

Som forsknings- och utvecklingskoordinator samt strateg i Ragn-Sellskoncernen är Graham Aid involverad i många delar som rör företagets framtid. ”Det är ett otroligt roligt och spännande jobb där ingen dag är den andra lik”, säger han.

12 feb 2019

Graham Aid kom till Sverige 2006, från sitt hemland USA, när han påbörjade sin masterutbildning i miljöteknik och industriell ekologi på KTH i Stockholm.
– Jag gjorde mitt exjobb på ett dotterbolag till Ragn-Sells 2007 och sen doktorerade jag inom industriell symbios tillsammans med den verksamhet som idag heter Ragn-Sells Recyclables. I dag har jag en delad tjänst och jobbar både med forskning och utveckling och strategi, säger Graham.

I sin roll som koordinator inom forskning och utveckling är Graham en viktig hubb.
– Vi jobbar med en massa spännande och intressanta projekt och även om jag inte kan involvera mig i alla så är jag kontaktpunkten för dem. Det handlar till exempel om att hitta resurser till nya idéer och projekt.
– Jag styr också upp samarbeten med forskningsinstitut och universitet för att vi ska vara i framkant och hjälpa till att applicera forskningen i verkligheten.


Vill hitta nya värdekedjor

Avdelningen för forskning och utveckling jobbar kontinuerligt med flera parallella projekt inom olika områden.
– Det är otroligt spännande och det är väldigt roligt att få jobba med utveckling av framtidens produkter och tjänster. Jag jobbar mot många olika branscher och med många olika typer av material. Därför är ingen dag den andra lik.

Eftersom Graham doktorerat inom industriell symbios ligger arbetet med att hitta nya värdekedjor och samarbeten honom varmt om hjärtat.
– Det är väldigt roligt att vara innovativa med andra parter och hitta nya produkter tillsammans.


Implementerar strategi

2017 antog Ragn-Sells en ny strategi inom koncernen och Graham arbetar halvtid med implementeringen av den.
– Jag har gjort djupdykningar i framförallt digitaliseringen av företaget, men håller också workshops kring ämnen som vatten och produktifiering. Under 2019 kommer stort fokus också att ligga på klimatet och Parisavtalet.

Graham medverkar också i Ragn-Sellsakademiens program Step up, som erbjuds ledare och nyckelpersoner inom företaget.
– Det finns stora utvecklingsmöjligheter här, det är roligt, säger Graham.