Eva Bivall visar att det går att göra tvära kast inom Ragn-Sells och få nya utmaningar

Miljöchefen som blev förändringsansvarig

Från miljöchef med spetskompetens till förändringsansvarig för implementeringen av ett nytt affärssystem. Eva Bivall visar att det går att göra tvära kast inom Ragn-Sells och få nya utmaningar. – Ragn-Sells visar att om man vill vara med och leverera så finns det möjligheter att hitta nya jobb och utmaningar, säger hon.

07 mar 2018

Intresset för natur och miljö har Eva Bivall i blodet. 

–  Jag är född och uppvuxen med närheten till naturen och den har alltid varit en självklar och viktig del av mitt liv. Miljöfrågor har jag jobbat med under hela mitt yrkesverksamma liv, säger Eva.

Första anställningen efter studierna var på Naturvårdsverket med uppgiften att göra en kemikalieinventering inom industrin. 

–  Som lite kuriosa så gjorde jag klart jobbet innan utsatt tid och gick för att botanisera i Naturvårdsverkets publikationsförråd. Där hittade jag en av verkets rapporter som fick upp mina ögon för att det människan gör med miljön går att mäta, att det faktiskt oftast också går att åtgärda, och att detta också går att mäta. Det är en sån grej som fastnat och som jag fortfarande tycker är väldigt intressant, framförallt det här att se samband. Och så förstås det att det är människan som ställer till det, men också människan som kan ställa till rätta. Skriften (Monitor 1988, för den inbitne) har jag kvar.

Ville jobba med avfall
Efter många års jobb på Naturvårdsverket arbetade Eva senare med miljöskydd på Länsstyrelserna i Stockholms och Gotlands län.

- Jag ville göra nåt nytt, något jag inte kunde sedan tidigare, och bad om att få jobba med avfallsfrågor. I samband med det hamnade en Ragn-Sells anläggning på mitt bord. Jag träffade några trevliga Ragn-Sellare, och på den vägen är det. Till en början arbetade jag med tillståndsprövningar på våra stora anläggningar, berättar Eva.

Viljan att hela tiden lära sig nya saker, gärna i nya roller, är en stark drivkraft hos Eva. Under åren har hon arbetat i olika roller inom miljöorganisationen, senast som miljöchef för det svenska bolaget.

Byter ben
I augusti tillträdde hon sin nya tjänst som förändringsansvarig för ett nytt affärssystem som Ragn-Sells ska lansera. 

-  När projektet "New Horizon" startades fick jag frågan att leda förändringsprojektet. Projektet sökte någon med god företagskännedom och som är strukturerad, det är nog jag det.

–  Jag kommer från ett läge där jag haft svar på frågorna, där jag haft spetskunskapen och känt mig trygg med det. Nu byter jag ben helt och ger mig in i saker där jag inte har fackkunskapen eller erfarenheten, men där jag kan använda mina andra egenskaper, som viljan att få saker gjorda och insikten att samarbete med duktiga kollegor är A och O. Och det är så kul!

Karriärsbytet inom Ragn-Sells tycker hon är ett bra exempel på att det går att utvecklas inom koncernen.

–  Ragn-Sells visar att om man vill vara med och leverera så finns det möjligheter att hitta nya jobb och utmaningar. Jag tycker det är coolt.

 

Lär känna fler medarbetare: