ecas_hero.png
Från den inledande diskussionen om cirkularitet och digitalisering mellan Ericssons hållbarhetschef Mats Pellbäck Scharp och Ragn-Sells hållbarhetschef Pär Larshans, ledd av programledaren Catarina Rolfsdotter-Jansson.

Klimatet behöver fler cirkulära materialflöden

Under klimatveckan i New York 2021, anordnades en av världens största virtuella klimatkonferenser ”Exponential Climate Action Summit III”. En nästan sex timmar lång konferens där Ragn-Sells var huvudsponsor.

29 sep 2021

- Om vi menar allvar med att skapa ett hållbart samhälle måste vi kraftigt öka återanvändningen av avgiftade resurser i samhället. Därför blir jag glad att den nästan 6 timmar långa sändningen bekräftar det väsentliga behovet av att skapa cirkulära materialflöden, säger Pär Larshans, hållbarhetschef och en av inledningstalarna på evenemanget.

Pär Larshans fick under evenemangets gång medhåll från flera olika håll. Anders Wijkman, nestor inom cirkulär ekonomi, tog bland annat upp vikten av att tänka om vad gäller vår konsumtion. Johan Rockström, chef vid Potsdam Institute for Climate Impact Research, tryckte på att vi inte kommer lyckas hålla vår CO2-budget om vi inte skapar cirkulära materialflöden. Grundaren till en av arrangörerna, We Don’t Have Time. Ingmar Rentzhog, lyfte vikten av cirkularitet i en koldioxidsnål värld och risken med att vi snart står utan material, till och med sand.

Under sändningen fick de över 8 miljoner tittarna ta del av flera stora bolag, organisationer, forskare och politiker i deras arbete mot ett mer cirkulärt och hållbart samhälle. Indelat i olika värdekedjor visade experter och representanter från näringsliv hur det ser ut och vad som behöver göras inom olika segment, så som vid bygget av nya bostäder, transport, på jobbet, maten vi äter och kläderna vi bär (eller inte bär).

Exponential Climate Action Summit arrangerades av We Don’t Have Time, Ericsson och Exponential Roadmap Initiative. I det tredje Exponential Climate Action Summit som hölls den 23 september 2021 var temat ”Circularity and The Race to Zero” och Ragn-Sells stod som huvudsponsor.

Se evenemanget i efterhand via wedonthavetime.org/events/circularity