Bexhet Kelmeni jobbar på Ragn-Sells anläggning i Malmö

"Ragn-Sells är som min andra familj"

Miljöarbetaren Bexhet Kelmeni jobbar främst med elektroniken som Ragn-Sells får in på anläggningen i Malmö. Han tycker att jobbet är utvecklande och att få jobba med att påverka miljön är något som han brinner för.

14 mar 2022

Bexhet Kelmeni jobbar på Ragn-Sells anläggning i Malmö sen 8 år tillbaka och han trivs fortfarande väldigt bra med sitt jobb. Han ser Ragn-Sells som sin andra familj och uppskattar alla roliga och trevliga kollegor som han har fått under åren.

Vill jobba och utvecklas inom miljöfrågor

Att jobba med att förbättra miljön är något som Bexhet brinner för. Han jobbade i restaurangbranschen och efter det med att köra lastbil. Bexhet ville dock ha lite mer utmaningar i en bransch som utvecklas.

-Man kan hitta något nytt varje dag och då tänka hur kan man göra detta lättare, enklare och göra det mer lönsamt. Därför är det roligt att jobba på Ragn-Sells, vi gör en jättestor sak för miljön.

Ragn-Sells får in stora mängder elektronik som Bexhet och hans kollegor tar hand om i Malmö. Kretskorten i datorer, mobiltelefoner och andra IT-produkter innehåller små mängder ädelmetaller, till exempel guld och silver, som också återvinns och används som råvara i nya produkter. Han understryker att det är väldigt viktigt att de sorterar och går igenom all teknik noga.

- Vi får in cirka 125 ton elektronik i månaden och det är jättebra för miljön! Vi går igenom allting väldigt noga, varenda skruv, kretskort och elkablar för att sortera ut de olika metallerna, säger Bexhet

”Det är jätteviktigt att alla mår bra”

Under sina 8 år på Malmöanläggningen så har Bexhet många minnen och skratt bakom sig. Det är väldigt viktigt för honom att alla i hans omgivning mår bra och att man kommer till jobbet med ett leende på läpparna.

- Det viktigaste för mig är mina arbetskollegor och alla chaufförer. Det är viktigt att alla mår bra och att ingen har en klump i magen när dom kommer till jobbet, man ska ha roligt. Vi spenderar 8-9 timmar tillsammans varje dag och då är det viktigt att man tar hand om varandra och på Ragn-Sells har vi en väldigt familjär stämning som vi ska ta vara på.