Visionsbild över nya anläggningen som beräknas bli klar 2022.

Att jobba på Ash2Salt anläggningen

I april 2023 driftsattes Ragn-Sells världsunika anläggning som ska utvinna kommersiella salter ur flygaska. På den här sidan samlar vi länkar till lediga tjänster, nyheter, filmklipp och pressmeddelanden om anläggningen.

02 jan 2023

Den så kallade Ash2Salt-anläggningen ligger på Högbytorp - norra Europas största anläggning för behandling och återvinning av avfall. Den är den första i sitt slag och bygger på Ash2Salt tekniken, ett världspatent framtaget av Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining. Metoden utvinner kalium och flera andra värdefulla ämnen ur askan, medan miljögifter och andra oönskade ämnen tas bort ur kretsloppet. 

- Drift och underhåll är helt avgörande för en lyckad drift av den nya Ash2Salt-anläggningen. Anläggningen ligger i framkant tekniskt och här finns det möjligheter att forma vår egen effektiva strategi. Vi kommer tillsammans att utvecklas och bidra till den cirkulära ekonomin, säger Mattias Lindblad, Produktionschef Ash2Salt, Ragn-Sells Treatment & Detox AB.

Organisation för drift och underhåll

Driften består av driftchefen och flera skiftlag med operatörer som ska bemanna anläggningen dygnet runt, alla årets dagar. Uppdraget innebär att hålla anläggningen producerande, bevaka och förbättra processen, ta emot leveranser av råvaror. Viss del avhjälpande underhåll kommer driften lösa själva.  

Underhållssektionen består av underhållschefen och underhållstekniker. Uppdraget är att hålla anläggningens maskiner i gott skick, bland annat genom att samarbeta med driften, se till att reservdelar finns på plats, samt att underhållsplanen följs och utvecklas. Planering och utförande av den årliga revisionen är en viktig del i arbetet.

Se om det finns några lediga tjänster på anläggningen här