Ann-Christin har jobbat med återvinning i 38 år
Ann-Christin arbetar på anläggningen för metallåtervinning i Västerås.

Ann-Christin har jobbat med återvinning i 38 år

Från ”lite pinsamt” till supertrendigt, det har hänt en del inom återvinningsbranschen sedan Ann-Christin började arbeta med metall- och järnskrot 1979. Efter 38 år i miljöns tjänst är dock arbetsuppgifterna ungefär desamma – och lika roliga tack vare ständig utveckling.

02 nov 2017

Du har arbetat med återvinning i 38 år, berätta?


Ja, jag har hållit på med skrot sedan 1979, först i ett annat företag som sedan blev uppköpta av Ragn-Sells under 1998-1999. Jag gör ungefär samma sak då som idag; fakturerar, väger, godkänner vikt och kvalitet, svarar i telefon och gör annat på kontoret i Västerås. I dag står det kundservicemedarbetare under mitt namn. 

Vad har hänt under de här åren?


Mycket, jag har till exempel hunnit med många olika telefonväxlar och affärsysten. Från en växel där man flyttade pluppar till de moderna mobiltelefoner vi har idag. Tekniken har moderniserats oerhört mycket vilket underlättar jobbet. Eftersom det hela tiden händer nya grejer så utvecklas man. Jag trivs väldigt bra med det jag gör, både med arbetsuppgifter och kollegor, annars hade jag inte varit kvar så länge. 

Hur har synen på återvinningsbranschen förändrats?


När jag började skämdes man nästan över att jobba på skrotfirma, det var lite pinsamt. Idag är det något helt annat och känns supertrendigt, så man är verkligen i rätt bransch som dessutom kommer att utvecklas ännu mer i framtiden. 

Hur är det att arbeta inom Ragn-Sells?


Det är ett företag i tiden och det finns utvecklingspotential åt alla håll, oavsett om man jobbar med produktion eller forskning eller något annat. Det finns möjligheter i alla led.