rs_almedalen2023_hero_5pers-1160x480px_01.jpg

Almedalen 2023: Engagemang, goda dialoger och framåtanda

Almedalsveckan är över för denna gång. Miljöföretaget Ragn-Sells har varit på plats under veckan och arrangerat ett seminarium med fokus på byggsektorn och deltagit i en rad olika rundabordssamtal och möten. Här summeras en vecka full av engagemang, goda dialoger och framåtanda.

04 jul 2023

- Det är tydligt att det är näringslivet som håller i taktpinnen när det kommer till hållbarhetsfrågorna och jag skulle nog vilja påstå att det som en gång varit en politikervecka alltmer känns som en näringslivsvecka. Var det tar vägen nästa år återstår att se men politiken behöver verkligen komma i kapp, säger Susanna Lind, chef för samhällskontakter på Ragn-Sells.

Susanna Lind, chef för samhällskontakter, Ragn-Sells

Susanna Lind, chef för samhällskontakter på Ragn-Sells modererade seminariet "Framtidens cirkulära omställning inom byggsektorn"

Stort fokus på byggsektorn

Torsdagen den 29 juni arrangerade Ragn-Sells seminariet ”Framtidens cirkulära omställning inom byggsektorn" där ledande företrädare från näringslivet samlades för att diskutera hållbara lösningar och utmaningar inom byggsektorn.

- Jag deltog tillsammans med representanter från byggsektorn i den första delen av vårt seminarium där vi fokuserade på cirkulära flöden och efterfrågan på återvunna material. Det blev riktigt intressanta diskussioner fyllda av framåtanda och klokskap, säger Anne-Lie Tillbom, regionchef på Ragn-Sells Recycling.

Detta var första gången Anne-Lie är på plats under Almedalsveckan.
- Vilken vecka det har varit! Jag kan summera det som en vecka full av engagemang, goda dialoger och framåtanda - allt i hållbarheten och cirkularitetens tecken!

Missade du seminariet kan du se de här nedan i efterhand.

Framtidens cirkulära omställning inom byggsektorn

Från Almedalen 2023.

Rundabordslunch – en tradition

Under veckan anordnades traditionsenligt även en rundabordslunch företrädare från näringslivet, inklusive vd:ar, experter, regionchefer och representanter från Ragn-Sells, för att djupdyka i byggsektorns roll i den cirkulära ekonomin. Diskussionerna utgick från den insiktsrapport som Ragn-Sells släppte i slutet av juni baserad på ett flertal rundabordssamtal som hölls under våren.

Ladda ner rapporten här (på engelska)

- Byggsektorn har verkligen hamnat i rampljuset, och materialet har tagit en central roll, inte bara med tanke på klimatet utan även med avseende på dess påverkan på planetens gränser, säger Pär Larshans, hållbarhetschef.

Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells

Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells.