Stephanie Larsen, miljöarbetare på Ragn-Sells som jobbar som chaufför på Älskade Stad.
Stephanie Larsen, miljöarbetare på Ragn-Sells som jobbar som chaufför på Älskade Stad.

Stephanie Larsen, chaufför Älskade Stad

Hej nya chauffören på Älskade Stad!

18 dec 2017

Du har jobbat i ungefär två månader- hur går det att köra el-trailern?


Det går bra, men det var lite läskigt i början. Jag hade sett den på stan när jag jobbade som lastbilschaufför på ett annat företag och tänkt ”den där ser rolig ut att köra, men svår”. Framförallt är den klurig att backa, men jag har fått kläm på det nu tycker jag.  - Den låter ju ingenting, så man måste tänka på att vara försiktig.

Får du några kommentarer på stan?


När jag ser att någon är nyfiken eller kommer fram och frågar brukar jag förklara att den fungerar ungefär som el-truckarna på centralen, men att vi har kopplat på ett stort släp. De flesta brukar tycka det är supercoolt. Eftersom det är ett långsamtgående elfordon är vi inte lika begränsade av regler som exempelvis lastbilar. T ex har vi fått dispens  att köra på gågator som Drottninggatan. Men då måste man alltid vara extra försiktig.

Hur kommer det sig att du började jobba här?


Jag hade lite tröttnat på mitt förra jobb och ville ha nya utmaningar och tyckte att Ragn-Sells verkade vara en trevlig arbetsplats. Jag hade lärt känna många som jobbade på Ragn-Sells godsmottagningar och alla hade ett så trevlig bemötande. När gemenskapen och glädjen försvann på mitt förra jobb tog jag kontakt med Ragn-Sells och ett par veckor senare började jag jobba här.

Vad är det bästa med jobbet?


Arbetskompisarna och själva jobbet! Jag älskar ju allt som går att köra, och e-trailer hade jag ju aldrig provat på. Det känns också bra att köra ett miljövänligt fordon eftersom jag tycker att det är viktigt med miljöfrågor. Sen att jag kan lära kunderna något. Det är inte alla som vet hur man källsorterar och för dem brukar jag förklara att om de sorterar rätt blir det lättare för oss och tillsammans kan vi då se till att återvinna 90-100% av avfallet. Det blir win win för oss båda!

Är det speciellt att vara tjej i den här branschen?


Jag har jobbat inom bygg i tre år så jag är van vid arbetsplatser där det arbetar fler män. Men här har jag aldrig hört något nedlåtande. Ibland kanske folk på stan har höjt lite på ögonbrynen när jag hoppar ut ur bilen, men det är nog också för att jag är så kort.