original_Vegobullar.png

Vegetariska julköttbullar med grönkålssallad

07 dec 2017

2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost, gärna smakrik
1 liten gul lök, riven
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk hel krydpeppar, mortlad
0,5 tsk salt
1 krm svart- eller vitpeppar
Rapsolja och smör att steka i
 
I näve grönkålsstånd
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
½ msk flingsalt
1 granatäpple

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till julköttbullarna, det blir en smulig deg. Form lagom stora bollar i handen. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och en rejäl klick smör. När smöret slutat bubbla: lägg i julköttbullarna och stek på medelhög värme några minuter. Skaka pannan då och då så att de får fin färg runt om.
 
Bryt av bladen från grönkålsstånden och riv i mindre bitar. Blanda med olivolja, citron och flingsalt och massera bladen så att grönkålen mjuknar. Kärna ur granatäpplet och toppa salladen med kärnorna.

Dela den här artikeln