Patrik Karlsson, digitala erbjudanden
"Jag tilltalades av att få jobba med modern teknik i en traditionell värld"

Patrik Karlsson, digitala erbjudanden

Det var när Patrik blev pappa som han omvärderade vad som var viktigt i livet och slutade jobba som managementkonsult inom strategisk IT. För honom var det tydligt, han ville jobba med miljöfrågor och i en bransch som kan skapa en bättre framtid för sitt barn. Under våren 2017 började Patrik arbeta på Ragn-Sells som erbjudandeansvarig för företagets digitala erbjudanden.

Vi på Ragn-Sells 12 sep 2017

Vad var det hos Ragn-Sells som företag som tilltalade dig?


Till skillnad från it-branschen är miljöbranschen ganska gammal och konservativ och jag tilltalades av att få jobba med modern teknik i en traditionell värld och skapa en wow-upplevelse som triggar våra kunder.

Vad gör en erbjudandeansvarig för digitala erbjudanden?


Jag jobbar med att utveckla våra digitala erbjudanden så att de blir värdeskapande för våra kunder. Det handlar om att leverera smarta lösningar till kunderna så att de tillsammans med oss kan utveckla sina affärer på ett bättre sätt. Just nu tittar vi till exempel på lösningar för att bredda utbudet på Ragn-Sells kundportal. I mitt jobb ingår också att öka den kollektiva mognaden för det digitala i organisationen. Ju fler medarbetare som tänker digitalt och delar med sig av sina erfarenheter desto bättre lösningar kommer vi att hitta.

Vad är den stora utmaningen i ditt jobb?


Den stora utmaningen är att göra det så enkelt som möjligt för kunden att interagera och samarbeta med oss, så att vi tillsammans kan skapa förbättringar och fler relevanta erbjudanden som gynnar både kunden och oss.

Vad är ditt framgångsrecept för en bra kundrelation?


Jag tror på transparens och ökad insyn, inte minst när det kommer till att dela med sig av kunskap. Det handlar också om att våga utvecklas tillsammans. I det ligger att verkligen lyssna på kunderna och att hitta nya former så att vi snabbt kan anpassa oss till det vi hör, dagligen.

Har din bild av Ragn-Sells förändrats sedan du började?


Ja, det är mycket större än vad jag trodde! Det finns så otroligt många fler lösningar och duktiga människor, allt från superprojektledare till experter inom olika områden. Jag visste verkligen inte att det fanns en sådan stor bank av kunskap.

Vilket är ditt bästa tips för den som vill jobba inom Ragn-Sells?


Det är alltid viktigt att definiera sitt ”varför”. Jag tycker att Ragn-Sells, som Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö, har ett superbra ”varför”.