Henrik Åsing, Group CIO
Henrik har deltagit i flera ironman-tävlingar

Henrik Åsing, Group CIO

Henrik är utvecklingsingenjör med en bakgrund inom både försvaret och världsledande IT-bolag. Under våren 2017 började han som CIO, ett uppdrag han även hade under 2013 som inhyrd konsult för den svenska verksamheten. Förutom att leda Ragn-Sells in i den digitala framtiden gillar Henrik utmaningar i form av långdistans-triathlon av extrem karaktär och han har genomfört flera Ironman-tävlingar.

Vi på Ragn-Sells 18 sep 2017

Hur ser du på ditt uppdrag som CIO?


Det är att vara med och bygga Ragn-Sells framtid genom att sätta strategier för att bygga ett modernt företag med nya digitala lösningar. Kombinationen av miljö, IT, industri och modern teknik är fantastiskt kul och positiv att arbeta med.

Vad var det hos Ragn-Sells som företag som tilltalade dig?


Det är dels organisationen med fantastiska medarbetare och den företagskultur som råder, och dels den genuina känslan att företaget verkligen gör bra för miljön. Gränssnittet mellan verklighet, fysiska ting och virtuell IT är också väldigt spännande – att man verkligen kan se och ta på de bra lösningarna och tjänsterna.

När har du som roligast på jobbet?


När medarbetarna trivs, utvecklas och bidrar så att de själva känner sig nöjda samtidigt som de gör ett riktigt bra jobb. Där är min roll att skapa förutsättningar för att alla ska lyckas och skapa bra team. Slutligen är det så klart även nöjda kunder, att göra det där extra så att slutresultatet överträffar förväntningarna.

Vilket är ditt bästa hållbarhetstips?


Att börja med det lilla, för alla kan bidra. Sänk tröskeln och fundera över hur du kan bidra – det behöver inte vara en stor insats, även det lilla gör skillnad.