Andreas Lundström, chef systemförvaltning
"Det är en stor utmaning att gå från traditionellt sopföretag till ett modernt återvinningsföretag."

Andreas Lundström, chef systemförvaltning

Andreas började på Ragn-Sells för snart 10 år sedan som transportplanerare och ganska direkt påbörjades bytet av affärssystem som han blev involverad i. Sedan dess har Anderas arbetet med företagets system i en rad olika roller. Han är även en av de unga talanger som gått Ragn-Sells Talent-program Step-Up.

30 maj 2017

Hur ser en vanlig arbetsdag ut? 


Det finns ingen vanlig arbetsdag, men en någorlunda vanlig dag är ganska fullspäckat med möten. Men det mixas upp på ett bra sätt med att en användare kan ringa och ställa frågor om någon funktion i ett system, högt och lågt och med stor variation.

Vad var det hos Ragn-Sells som företag som tilltalade dig?

 
Jag kände inte till Ragn-Sells särskilt väl när jag sökte hit. Jag hade precis utbildat mig till transportledare och fick chansen att börja hos Ragn-Sells. Men efter ett tag så såg jag gröna containrar och bilar överallt. Idag vet jag att det finns så mycket mer än så att vara stolt över som medarbetare på Ragn-Sells.

Vilken är den största utmaningen? 


Det är en stor utmaning att gå från en ganska traditionell bransch med sophämtning och lastbilskörning till att vara ett modernt återvinningsföretag. Det har hänt jättemycket med digitalisering och nya arbetssätt på de 10 år jag jobbat här, och det gäller att fortsätta och gasa i den riktningen.

Vilket är ditt bästa tips för den som vill jobba hos Ragn-Sells? 


Var ödmjuk, lyhörd och nytänkande. Vi har väldigt mycket samlad kompetens och erfarenhet i bolaget, lyssna och lär av det som varit men fastna inte i det.

Vad får dig att gå till jobbet? 


Jag tror det är variationen, ingen dag är den andra lik. Det händer så mycket och det finns så mycket man kan och får vara med och påverka inom Ragn-Sells. Som roligast har jag när jag får träffa kollegor som jag trivs med. Prata om högt och lågt, skämta och skratta! Det är viktigt att man har roligt tillsammans för att det ska bli kul att gå till jobbet.

Bland det bästa med Ragn-Sells är enligt mig att det alltid funnits möjlighet att utvecklas, exempelvis genom nya utmaningar och talent-programmet Step-up.