Visionsbild över nya anläggningen som beräknas bli klar 2022.

Lediga tjänster till världsunik anläggning

I april 2020 togs första spadtaget på en ny världsunik anläggning som ska utvinna kommersiella salter ur flygaska. Under hösten 2021 och våren 2022 ska en rad olika tjänster tillsättas för driften. På den här sidan samlar vi länkar till lediga tjänster, nyheter, filmklipp och pressmeddelanden om bygget.

20 jul 2021

Den nya anläggning tas i drift under andra halvåret 2022 på Högbytorp - norra Europas största anläggning för behandling och återvinning av avfall.  Den blir den första i sitt slag och bygger på Ash2Salt tekniken, ett världspatent framtaget av Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining. Metoden utvinner kalium och flera andra värdefulla ämnen ur askan, medan miljögifter och andra oönskade ämnen tas bort ur kretsloppet. 

- Drift och underhåll kommer att vara helt avgörande för en lyckad drift av den nya Ash2Salt-anläggningen. Anläggningen ligger i framkant tekniskt och här finns det möjligheter att forma vår egen effektiva strategi. Vi kommer tillsammans att utvecklas och bidra till den cirkulära ekonomin, säger Mattias Lindblad, Produktionschef Ash2Salt, Ragn-Sells Treatment & Detox AB.

Organisation för drift och underhåll

Driften kommer bestå av driftchefen och sex skiftlag med två operatörer i varje lag som ska bemanna anläggningen dygnet runt, alla årets dagar. Uppdraget innebär att hålla anläggningen producerande, bevaka och förbättra processen, ta emot leveranser av råvaror. Viss del avhjälpande underhåll kommer driften lösa själva.  

Underhållssektionen kommer att bestå av underhållschefen och två underhållstekniker. Uppdraget är att hålla anläggningens maskiner i gott skick, bland annat genom att samarbeta med driften, se till att reservdelar finns på plats, samt att underhållsplanen följs och utvecklas. Planering och utförande av den årliga revisionen är en viktig del i arbetet.

Just nu söker vi fler kollegor till nya anläggningen. Läs mer och ansök nedan.