Köpcentrum

Vår idé för köpcentrum är att vi med avfallshanteringen som grund erbjuder fler tjänster som gör tillvaron enkel, bekväm och miljöanpassad för köpcentrumets butiker och gäster. Till exempel kan vi packa upp varor som anländer, återvinna emballaget och leverera varorna från godsmottagningen till butikerna.

Köpcentrum

Så här fungerar det. Våra anställda tar emot varorna direkt på lastkajen. Vi levererar det sedan direkt till butikerna. Vid behov kan vi korttidsförvara varorna i ett lager. Lastbilschauffören slipper att springa genom långa gångar upp till butiken, få en signatur och sedan bege sig tillbaks till lastbilen. Du förstår själv att tidsvinsten blir stor. Dessutom försvinner kaoset och irritationen hos chaufförerna.

För Gallerian i Stockholm tar en lossning idag fem minuter istället för 45. Lastbilarna kan komma tidigare när de inte behöver passa butikernas öppningstider. Redan sex på morgonen kommer de första. Och det är inte bara tiden som krymper. Koldioxidutsläppen minskar också när köbildningen är borta. Likaså antalet lastbryggor. Vi kan minska dem med minst hälften.

Avfallssorteringen blir också effektivare. Vi bygger miljöstationer och skräddarsyr hanteringen så att det blir så enkelt som möjligt för den som sorterar. Plast, wellpapp, förpackningar, batterier, glas, porslin, metaller, kontorspapper, elektronik, brännbart och hushållsapparater var för sig. Speciella kylrum för organiskt avfall, gör att så kallade ovälkomna dofter försvinner. Vi ansvarar också för att avfallet hämtas från köpcentret. För Gallerian har sorteringen lett till att nästan allt avfall återvinns. Av 1600 ton är det bara 89 kg som inte återvinns.

Med Liljeholmstorget, som invigdes i oktober 2009, var vi till och med delaktiga i planeringen av bygget. Vi träffade arkitekterna och lämnade förslag på hur godsmottagningen skulle se ut. Ju tidigare vi är med i processen, desto bättre. Låter det här som ljuv musik i dina köpcentrumöron är du mer än välkommen att höra av dig.  

 

Kontakta oss

Vill du beställa eller har frågor?

Telefon:
0771-88 88 88

Kontaktformulär

Ärende
Ditt namn
Ditt telefonnummer
E-postadress
Företag eller organisation (valfritt)
Ort

Visste du att…

Ragn-Sells är ett familjeföretag i tredje generation.

Ladda ned våra erbjudanden

Godshantering
Stäng
Stäng