Däck

Ragn-Sells har i uppdrag att samla in och återvinna alla uttjänta däck i Sverige, från alla sorters fordon. Däcken går till såväl materialåtervinning som energiutvinning.

Däck

Ragn-Sells hanterar däcken i egna behandlingsanläggningar. En del av de insamlade däcken exporteras eller regummeras, andra används som exempelvis gungor, sprängmattor, fendrar och påkörningsskydd.

En del däck klipps ner i mindre bitar och används för exempelvis löparbanor, asfalt, gummigranulat och andra gummimaterial. De däck som blir kvar går till cementindustri eller till värmeverk. Inga däck deponeras.

Läs mer om hur du kan hjälpa oss genom att sortera däck rätt.

Hela 95 procent av alla uttjänta däck samlas in och återvinns.

För uttjänta däck gäller producentansvar. Uppdraget att samla in och återvinna däck har Ragn-Sells av materialbolaget Svensk Däckåtervinning (SDAB).

Är du en privatperson och vill bli av med dina uttjänta däck ska du lämna dem till en gummiverkstad, som tar emot dessa utan kostnad. Däcken ska då vara demonterade från fälgen. Alla verkstäder är skyldiga att ta emot uttjänta däck, och för att bli av med däcken tecknar de avtal med SDAB.

Tjänsten omfattar

Behandling Behandling
Försäljning av material Försäljning av material

Däckhämtning

Om du vill kontakta kundtjänsten för däckhämtning direkt, ring 031-336 28 65. För att beställa hämtning av däck, använd vårt formulär nedan.
Formulär för däckhämtning
Stäng
Stäng