Äntligen sommar!

Jag heter Ida Arvidsson och läser ekosystemteknik vid Lunds tekniska högskola. I sommar kommer jag att vara sommartrainee på Ragn-Sells vilket jag verkligen ser fram emot. Efter en dryg vecka är jag full av intryck och funderingar om både världens och min personliga framtid. Ragn-Sells är ett spännande företag med betydligt större bredd och tydligare fokus på värderingar än jag hade tänkt mig. Trodde inte att organisationsstrukturer och affärsstrategier kunde vara så intressant. Jag ser fram emot att se mer av verksamheten under mina veckor här.

Första veckan gick väldigt fort samtidigt som det känns som att vi varit med om så mycket. Då jag bor i Lund till vardags och har mina rötter i Småland har jag dessutom mycket att upptäcka i Stockholm. Än så länge har jag inte hunnit med att se så mycket, men jag jobbar på att vidga mina vyer.

Idag på förmiddagen jag med de andra traineerna på Ragn-Sells miljökonsult som är ett självständigt dotterbolag i Ragn-Sellskoncernen. Mycket spännande att höra hur de arbetar där och återigen förundrades jag över bredden på verksamheten, så mycket mer än avfallshantering! Som många andra teknologer har jag ofta tänkt mig själv som konsult i en framtida yrkesroll och det är intressant att få inblick i den världen.

Som framkommit i tidigare inlägg så har vi alla blivit mycket väl emottagna här. Vi kommer under sommaren att arbeta med varsitt projekt, mitt handlar om organiska miljögifter i vattenfasen på avfallsanläggningen Högbytorp. Jag lovar skriva mer om det en annan gång. När vi jobbar med projekten håller de flesta av oss mest till på Väderholmen med Norrviken och fårhage utanför knuten, fantastiskt fint!

 

Glad midsommar!
/Ida

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar

 
Användarverifikation Bild för användarverifikation  
 
Tidigare inlägg Äntligen är vi igång!
Stäng
Stäng