Blogginlägg taggade med Kaffe

Bloggklyscha

En riktig blogg kräver sin kaffebild.

Korrekturläsning pågår.

 

Kaffe

Kategori:

Kaffe och kalkyler

Då är jag tillbaka i etern!

För att sammanfatta de här veckorna tycker jag att orden kaffe och kalkyler passar in bra. Mycket av mitt projekt baseras på att hitta siffor, ta ut rätt siffror och få dem till bra siffror. Vrida och vända för att sedan vrida och vända lite till. Till det behövs kaffe.

Ett dilemma jag stött på är hur mycket information man kan trycka in i en figur för att få det lite mer kompakt. Alltså, så många dimensioner som möjligt i en och samma bild. Den första dimensionen går bra. Väldigt bra. Den andra går skapligt men det börjar bli lite virrigt. Vid den tredje fungerar det knappt längre.

Jag är ledsen Microsoft Office men bubbeldiagrammet stjälper mer än vad det hjälper.

Back to basics gäller! Klart och tydligt. Hellre ett diagram för mycket än ett för lite.

Att jag ens diskuterar diagram säger nog en del om mig men på samma sätt som en mäklares ledord är location, location, location blir det Excel, Excel, Excel för många i företagssverige idag. Den fantastiska fyran med nödvändigheter hos företag måste ändå vara:

1. Morgonkaffet
2. Excel
3. PowerPoint
4. ”Kl 15”-kaffet.

Utan dessa hade nog produktiviteten avstannat helt. Som tur är finns allt här! Rapporten som ska lämnas in börjar ta form men kräver än så länge ett par genomläsningar innan den får lämna boet på egen hand. Planen är att snart ge sig på presentation och sammanfattningen av rapporten. Den fjuttiga lilla sida som ska sammanfatta precis rätt delar och de tillräckligt med information, säkerhet och intresse för vidare läsning (och kanske beslut). Högt i hierarkin finns det inte (och ska inte finnas) tid för en 20-sidorsrapport. En del jobb återstår som sagt.

Länkar också ett klipp som fint beskriver känslan hos mig och mina kollegor just nu.

Over and out.

Excelmannen

Kategori:

Back to Business

Det kändes minst sagt ovant att vakna av alarmet imorse, det har varit två riktigt goa semesterveckor men nu är jag tillbaka på kontoret. Känns helt sjukt att det bara är tre veckor kvar nu och jag misstänker att dessa kommer gå minst lika fort som tidigare! Jag har en till intervju med ett köpcentrum imorgon, därefter kommer fokus ligga på att samla ihop all information och data jag har och få ner detta till en konkret analys som förhoppningsvis kommer till nytta för Ragn-Sells :) 

Haha jösses, måste erkänna att min hjärna fortfarande är på semester – det tog närmare 20 minuter att formulera de tre meningarna ovan… Jag ska nog ta morgonens andra kopp kaffe och hoppas att den hjälper mig att vakna till! ;)

Ha de!
/Louise

Kategori:
Stäng
Stäng