Blogginlägg taggade med Gallerian

Hur gåre egentligen?

Aaaaalright!! Projekts maskineri tuffar på för fullt! De sägs att det tar 10 000 timmar innan man blir proffs på något, men jag blir nog proffs tidigare! 


För er som har glömt har jag fått i uppgift att utreda gränsvärden och behandlingsmetoder för det giftiga ämnet PFOS. Under de senaste 3 veckorna har jag fått en ganska klar bild över varför det är farligt och var det finns. Eftersom PFOS har väldigt åtråvärda egenskaper är dess användningsområden mångsidiga och du hittar PFOS i t.ex. kläder, brandskum, tapeter, mattor, förpackningar osv. Den stora problematiken hittills har varit att förstå vilka produkter som anses vara farligast, vad är relevant att studera? Jag har försökt undersöka dels hur mycket avfall produkten genererar och dels koncentration av PFOS i produkten. Förutom det bör hänsyn tas mot hur mycket av PFOS som har försvunnit från produkten och hamnat i naturen under produktens livstid. Utifrån denna karläggning har jag avgränsat min studie.
Dessutom försöker jag sammanställa de gränsvärden som finns för PFOS, både i Sverige och övriga världen. Det är först nu jag inser hur många olika gränsvärden det finns. Det finns ett för att bygga ett dagis och ett helt annat för att bygga en bostad på samma mark!

Kort sagt, de mesta av bakgrundsfakta är nu klar. Äntligen kommer de lite djupare frågeställningarna. Hur skall detta ämne behandlas? Behandlingsmetoden beror på massa olika faktorer t.ex. då PFOS ligger i marken, hur djup ner ligger det och i vilken typ av mark ligger det i?

Nog om de frågor jag drömmer om på nätterna. Jag piper ju faktiskt runt här på företaget också och får träffa massa lustigkurrar som jobbar här på Ragn-Sells. Förra veckan till exempel, arbetade jag i Gallerians undre värld och lärde framförallt känna en snubbe som hette Burre. Han lärde mig allt!

Så... nu har ni läsare säkert tröttnat, så jag avrundar. Nästa gång ska jag berätta om roadtrippen till Västerås, där tjänar man faktiskt pengar på att förbränna Storbritanniens sopor! Hur som helst så stormtrivs Klas här på Ragn-Sells!
HARE! (inte djuret)

 

Kategori:

Den roligaste dagen hittills!

Igår fick jag vara ute på fältet, rättare sagt var jag ute i två gallerior, Gallerian och Mood, i Stockholms innerstad. Ragn-sells utför en servicetjänst i dessa gallerior, där de ansvarar för gallerians hela avfalls-, återvinnings-, och saneringsbehov på entreprenadbasis tillsammans med ett komplett serviceåtagande. Den sista meningen kopierade jag helt från Ragn-sells hemsida, men jag tycker den förklarar exakt vad dessa servicetjänster uträttar.

Jag och Erik blev upphämtade av Karin vid 07.15 från det centrala kontoret. Erik blev först avlämnad i Gallerian och sedan gick jag och Karin till Mood. Där blev jag direkt inkastad i hetluften. Jag fick först lära mig vågen, med Danne som handledare, där olika typer av kärl (som ni ser på bilden nedan) skulle vägas in och registreras per specifik kund. Sedan skulle den tömmas i en av tre olika komprimatorer beroende på innehållet. Det låter rätt lätt, men när det kontinuerligt kommer kärl levererat som tillhör olika kunder samt att enskilda butiker kommer ner med sitt avfall, gäller det att hålla koll på flödet så att inte fel kärl eller påsar registreras på fel kund. Tydligen var det en av det mest hektiska förmiddagarna på Mood på länge vilket jag tyckte var kul då vi hela tiden var i rörelse och att jag faktiskt kunde få hjälpa till.
Mood
(Danne, Karin & Alex)

Efter lunch blev jag vallad över till Gallerian där Moa och Ville mötte mig med öppna famnar (på bilden är det däremot Villes bror Robban). Här fick jag stå i godsmottagningen och ta emot leveranser som skulle ut till butikerna eller företagen i huset. Paket eller pallar kommer in via ett bud som jag sedan skulle registrera in. Dessa leveranser kan antingen hämtas av butikerna eller företagen själva nere på godsmottagningen eller så kommer vi ut med leveranserna, som en tjänst, till dem. På så sätt sker leveranserna till butikerna och företagen på ett smidigare sätt. Jag har själv arbetat i en av butikerna i Gallerian, vilket gjorde det extra kul att arbeta i godsmottagningen då jag aldrig tidigare hade tänkt på att Ragn-sells genomförde denna tjänst.
Gallerian 

Något som slog mig när jag var ute hos dessa två team, i två olika gallerior, är att det finns en otroligt positiv stämning och att de har riktigt kul tillsammans. Jag kände mig väldigt välkommen och vem vet, kanske hoppar jag in en till heldag i slutet av sommaren!

Förresten om någon läsare är duktig med verktyget Google Fusion Tables eller känner någon som är duktig med detta verktyg, får hen jättegärna skriva till mig på samir.radjai@ragnsells.se

Ha en fortsatt trevlig vecka!
//Samir    
 

Stäng
Stäng