Blogginlägg taggade med FRH

Bra start på veckan!

Igår gick jag upp för första gången innan tuppen för att jobba. Hade ställt klockan på 04.10 för att bege mig till Rosersberg där Ragn-sells har en central för fastighetsrenhållning. Jag kommer dit något stressad då jag virrat mig runt i området och var tvungen att springa dit för att komma i tid. Väl på plats träffar jag min handledare för dagen, Robert Granlund, som mötte mig med ett leende på läpparna trots den tidiga starten på måndag morgon. Jag hinner snabbt byta om för att sedan sätta mig i en baklastare och i fullfart åker vi till den första fastigheten där vi skulle tömma hushållsavfall. Denna dag fick vi ta, förutom den tur som vi skulle köra i Märsta, hushållsavfall i Sigtuna då en kollega var sjuk för dagen. Robert lärde mig snabbt hur allt funkade och efter en timme satt rutinerna och vi hade ett bra flöde i arbetet, samt var både han och jag väldigt sociala vilket gjorde att vi knappt hade en tyst minut när vi körde runt. Arbetet krävde mycket ryck i kärl, springa ut och in i lastbilen, springa med nycklar för att öppna diverse dörrar och bommar, springa för att hämta och lämna kärl, springa, springa och mer springa. Efter fyra timmar la jag märke till att min energi började tryta.  Men jag försökte inte visa något då jag nästan var hälften så gammal än Robert och han gång på gång sprang med ny energi vid varje stopp. 

När det var en timme kvar måste Robert lagt märke till att jag var helt slut, då jag i princip slutat pratat och han sa att jag kunde stanna i bilen då det vid somliga stopp endast fanns ett kärl. Jag skrattar lite här för mig själv när jag skriver detta, men jag hittade mig en överman som hade en oändlig depå av energi och alltid med ett leende på läpparna. Detta yrke är krävande både fysiskt och psykiskt och jag uppskattar verkligen att få ha testat det för en dag. Jag vill även påpeka att Robert gjorde min praktik till en lyckad dag, där jag snabbt fick ta ansvar själv och fick lära mig exakt vad som krävs för att utföra jobbet. 
                            En dag på jobbet med Robert Granlund
Nog pratat om praktiken. För tillfället går mitt projekt lite sakta men säkert framåt. Har försökt hitta information eller rättare sagt statistik om antalet enskilda brunnar i varje kommun och det är inte så lätt. Det finns ett säkert kort att ringa ut till varje kommun igen som jag inte fått svar på, men i och med att det råder semestertider så är det en dålig idé. Jag har däremot hittat två rapporter som är gjorda av två statliga myndigheter vid två olika tillfällen. Kommunerna har blivit tillfrågade, via en enkät, om hur många enskilda brunnar kommunen har. Däremot är dessa rapporter inte fullständiga, utan det saknas information från många kommuner. Men jag tror jag kommer lösa det i alla fall…

Ha en trevlig vecka och jag såg att solen kommer att komma tillbaks imorgon :)
 //Samir

Kategori:
Stäng
Stäng