Blogginlägg postade under augusti 2014

Slutet gott allting gott

Nu har alla presentationer varit, rapporter är överlämnade och skrivbordet städat. Det har varit en superkul sommar här på Ragn-Sells, jag är så nöjd med traineeprogrammet, mitt projekt och hela upplägget!

Stort tack till alla inblandade, speciellt till min handledare Jens – har varit jätteroligt och intressant att jobba med dig och såklart till Sanna och Julia som har fixat och ordnat allt! Ni har varit så himla bra!

Och såklart hade sommaren inte varit lika rolig utan alla sköna traineer – det har sagts förut och jag säger det igen – Vi Är På Gång! :D

Tack för mig!
/ Louise

Kategori:
 • 15 augusti 2014 13:27
 • Skrivet av: Alexandra Andersson Wikström
 • 0 kommentarer

Varje utgång är en ingång till något nytt

Nu är det över - projektet är presenterat, rapporten och allt därtill är inlämnat och nu rensas datorn för att lämnas tillbaka. Presentationen idag på Väderholmen gick jättebra! Det var verkligen roligt att det var så många som ville komma och lyssna på oss. Om en timme lämnar vi Väderholmen och åker hem till Luleå igen. Det känns lite konstigt att återgå till "verkligheten" och börja skolan, man har ju nästan vant sig vid vardagen här på Ragn-Sells. Men vem vet - efter jul väntar exjobb och då kanske vi ses igen.. :-)

 

Tack till alla på Ragn-Sells som möjliggjort detta traineeprogram för en fantastisk sommar!

 

På återseende

Alexandra

Sommartrainee på Ragn-Sells - CHECK!

Hej!

Idag är sista dagen på traineeprogrammet och allt arbete på Ragn-Sells för denna sommar är därmed klart. Sammanfattningsvis har det här definitivt varit det roligaste och mest intressanta sommarjobbet jag har haft hittills! De två senaste dagarna har bestått av presentationer från samtliga traineer och det har varit ett perfekt sätt att avsluta sommaren här. Det har varit så himla roligt att själv få presentera sitt projekt som man har jobbat med så länge. Jag är så sjukt imponerad också av de projekt som de andra traineerna har sysslat med och det känns verkligen som ett grymt gäng!  Något som har gjort det hela ännu mer kul är att det har varit så många förutom handledare som har kommit och lyssnat. Presentationerna har varit väldigt uppskattade och de har dessutom  skapat en hel del intressanta diskussioner.

Jag är riktigt nöjd med denna sommar med andra ord och det har varit otroligt kul att få vara en del av Ragn-Sells traineeprogram! Stort tack till Sanna och Julia men också alla andra som man har träffat här på Ragn-Sells under tiden :)

 

Adios!

 

// Tanima

Kategori:

Tack tack tack tack tack tack

Plötsligt sitter man här och är helt klar. Jag har närmare bestämt 20 min kvar innan jag för sista gången åker hem med alla traineer. Eftersom jag känner att det ska bli tråkigt kan det bara betyda att jag är nöjd. Jag är verkligen nöjd med min tid här. Visst kan jag tycka att mitt projekt blev något platt trots 40 sidor och visst råkade jag säga att isbjörnar lever på Antarktisk under min presentation. Men jag är mycket nöjd. Jag skulle gärna vilja arbeta mer, men jag tror att projektet kommer vara en bra grund inför Ragn-Sells agerande vad det gäller PFOS.

Jag är ingen bloggare kanske, men jag tycker det också ha varit förvånansvärt. Jag hoppas att via den här bloggen kan förmedla vilket spännande företag Ragn-Sells är, särskilt för oss kemitekniker!

Stort tack för alla som har hjälpt mig! Alla som har stått ut med mina jobbiga frågor under sommaren! Men framförallt, stort tack till min handledare Sara som har guidat mig perfekt och Sanna och Julia som alltid har peppat mig! Jag loggar ut, men jag hoppas att jag får logga in!

 

Skulle ni vilja veta mer om projektet, hör av er till min handledare!

HAJ

(inte djuret)

Tack och bock!

Sista presentationen klar. Rapport inlämnad. Allt klart.

Det här har verkligen varit riktigt RIKTIGT roligt. Kul projekt, härliga kollegor och mycket bra uppstyrt! Ett jättestort tack till Sanna och Julia som verkligen har gjort ett toppenjobb! TACK!

Over and out.

Felix

Kategori:

Sista inlägget

Då var vi framme vid sista dagen på traineeprogrammet. Märklig känsla. Som det har nämnts i tidigare inlägg har den här sommaren gått otroligt fort. Jag visste innan vi började att jag skulle lära mig massor, men att jag skulle lära mig så pass mycket som jag har gjort under de här åtta veckorna förväntade jag mig inte.

Igår hade jag min redovisning (som fem av de andra traineerna). Det var kul att få lite respons på projektet och visa mina resultat. Idag väntar tre redovisningar till. Jag tycker att det har varit mycket intressant och inspirerande att se alla redovisningar.

Jag tänkte i det här inlägget även passa på att tack för att jag har fått vara här på Ragn-Sells i sommar. Alla jag har träffat har varit otroligt trevliga och hjälpsamma!

Tack till Martin Tengsved som har varit min handledare under projektet!

Tack Julia och Sanna som har styrt upp traineeprogrammet fantastiskt bra!

/Sara

Dagen-P (presentation)

Hej allesammans!  

Idag var dagen jag blev färdig med mitt projekt hos Ragn-Sells! Efter 8 veckor med slit, förvirring och breakthrews presenterade jag mitt slutresultat för en härlig skara människor( Handledare, verksamhetschefer, VD:n och självaste styrelseordförande Erik Sellberg). Jag var super nervös men när jag väl stod där uppe så gick det så mycket bättre än jag väntat. Dessutom var det kul att jag kunde svara på de flesta frågorna som dök upp efter presentationen. Nu ska jag sitta hela eftermiddan och imorgon och lyssna på mina sommartraineekollegors presentationer i lugn och ro.

Jag vill tacka Sanna och Julia för den hjälp och handledning vi fått under sommaren. Jag vill tacka alla ute på fältet som gjort mina praktikdagar till de bästa möjliga dagarna! Jag vill tacka min handledare Carina Ahlroos och hennes team  för det stöd och respons jag fått under sommaren. Och jag vill tacka alla medarbetare jag stött på under tiden på Ragn-Sells! Vem vet efter det goda intrycket jag fått under sommaren av Ragn-Sells... Kanske är jag tillbaka inom en snar framtid :)

iTEAM

//Samir

Kategori:

Slutet gott, allting gott - eller?

Ja, vi får väl se hur det slutar – imorgon är det ju dags för första omgången redovisningar! Det ska bli jätteroligt att få lyssna på alla andra sommartraineers presentationer. Vi har ju pratat mycket om varandras projekt och haft gruppavstämningar och så, men jag kan ändå knappast påstå att jag har full koll på vad alla egentligen har pysslat med under de gångna veckorna. Riktigt spännande ska det bli!

Själv redovisar jag inte förrän på fredag morgon och det är väl på gott och ont… Lite skönt är det att inte vara först ut, men å andra sidan måste jag ju vänta en hel dag extra innan jag helt kan slappna av och känna mig klar med sommarens projekt. Hur som helst är jag taggad på att få redovisa! Jag är nu helt klar med min rapport och i stort sett med min presentation också. Trotts att jag som nämnt haft lite svårt att få tag på den informationen jag var ute efter har jag ändå lyckats samla på mig lite insikter, såväl om hanteringen av ABP som om utförande av undersökningar med andra länder som utforskningsmål! Det ska bli roligt att få delge mig av dem! :)

Hoppas vi ses på redovisningarna!

Denise

Slutspurten

Det närmar sig slutet för oss traineer här på Ragn-Sells, vilket känns både kul och lite konstigt. Kul för att det ska bli väldigt roligt att presentera mitt projekt och lämna över det, jag känner mig nöjd med det jag har åstadkommit så förhoppningsvis kommer det komma till nytta för företaget! Sen ska det bli väldigt roligt att se alla andras presentationer också, även fast jag har (tror jag i alla fall) koll på vad de andra har gjort ska det bli superintressant att få ett helhetsperspektiv. Och lite konstigt känns det för att rapportöverlämningen innebär ju även att sommaren är slut och att jag ska tillbaka till Lund och plugget, vilket känns ganska avlägset just nu!

De senaste dagarna har jag finlirat på min rapport och arbetat på min presentation, de är i princip klara men jag ska ge dem några genomläsningar till så jag inte har missat något. I övrigt ska vi alla traineer, Sanna och Julia på middag med David Schelin, VD på Ragn-Sells, imorgon! Det ska bli riktigt trevligt, jag ska se till att gräva fram kavajen ur garderoben till dess också :)

Näpp, åter till korrekturläsningen!

/Louise

Hur fort kan en sommar gå?

Den senaste tiden i projektet har bestått av att ändra i figurer, ordna diagram och sammanställa text. Rapporten är nu färdigställd och presentationen börjar få sin slutgiltiga form.  Jag har själv lärt mig väldigt mycket under tiden som spenderats här på Ragn Sells, något som jag hoppas att kunna förmedla på ett bra sätt under presentationen som skall hållas i veckan här på Väderholmen.  Jag ser fram emot att se vad alla andra traineer har arbetat med under den här perioden, samtidigt som det troligtvis kommer kännas lite konstigt att inte komma tillbaka hit på måndag!

Se och synas

Precis som för alla andra så börjar det närma sig slutet för mig också. Presentationen börjar ta form och sen blir det till att nöta in och repetera, repetara och repetera. Det kommer att blir spännande! Lite nervöst men det ska det väl vara.

Innan vi började här, för ca nio veckor sedan, kan jag inte minnas att det var ofta jag såg något som tillhörde Ragn-Sells. Nu är situationen en helt annan. Den där gröna färgen dyker upp ofta och på alla möjliga ställen. Det är spännande att man plötsligt börjar märka saker bara för att det har kommit en lite närmre. Inte för att jag här har pysslat så mycket med varken containrar, komprimatorer eller sopbilar men tillräckligt nära har jag ändå kommit. Denna rackare smög jag förbi på vägen hit idag.

RSTruck

Kategori:

20 timmar kvar !

Hej hej!

Nu är man inne på sista veckan av traineeprogrammet och det arbetas för fullt! Skrivit det sista på rapporten nu och den känns väldigt klar just nu. Strax ska jag börja med presentationen vilket ska bli skoj, tycker om att presentera i allmänhet plus att det är kul att få leka lite i Powerpoint. Jag känner mig nöjd över resultaten som jag har kommit fram till i min marknadskartläggning. Det har varit en hel del uppskattningar och antaganden på vägen men det känns som att de har behövts och resulterat i rimliga resultat ändå. Ska bli riktigt spännande att få höra vilken feedback och frågor man får på presentationen.

Nu är det två och en halv jobbdag kvar sen  rullar presentationerna igång, så nu är det bara att köra järnet !

Dagens citat: Don't wish it were easier. Wish you were better.” - Jim Rohn

// Tanima

Kategori:
 • 08 augusti 2014 15:21
 • Skrivet av: Alexandra Andersson Wikström
 • 1 kommentarer

Done and done

Två arbetsdagar återstår innan vi för första gången redovisar vårt projekt. Det börjar bli nervöst - var det egentligen detta det var meningen att vi skulle komma fram till? Har vi hunnit med det som förväntats av oss? Rapporten är i stort sett klar, återstår gör ännu en genomläsning och korrektur. Nästan alltid är det jättebra att vara två, men när man ska få ihop rapporten och bestämma om det ska vara komma eller punkt, "behandla" eller "bearbeta" och så vidare, kan det ibland kännas som att tid går åt till ingenting. Men förhoppningsvis blir slutresultatet desto bättre!

Även presentationen börjar bli klar. Vår största utmaning är att hålla en röd tråd genom hela presentationen. Det blir lätt lite spretigt när man pratar om olika ytor på Brännkläppen med olika typer av verksamhet på varje yta. Och hur ska vi hinna säga allt vi vill ha sagt på endast 30 minuter?

Igår fick vi se den slutgiltiga illustrationen över framtidsplanen. Resultatet blev bra och det ska bli spännande att visa den för handledare och andra inblandade på onsdag. Förhoppningsvis ska de också bli nöjda - om inte, så är det ändå lite sent att avskeda oss ;-)

Trevlig helg!

Alexandra

Näst sista veckan avklarad!

Denna vecka skulle egentligen gå åt att göra färdigt presentationen, men det har blivit mer rapportskrivande istället. Detta då det känns som man alltid har lite mer att skriva, lite mer att räkna på och lite mer korr-läsning. Jag blev klar med den igår och kommer nog att sitta med den i helgen för att läsa igenom ännu en gång för att se till att jag inte missat något viktigt.

Men idag började jag med presentationen och ska jag vara helt ärlig är jag lite nervös inför presentationen jag ska ha på torsdag i nästa vecka.. Jag har träffat nästan alla som ska dit och jag har fått bra respons från min handledare och hennes kollegor i team:t. Men det är en utmaning för mig att hålla presentationer. Man vill juh leverera, få publikens fulla uppmärksamhet under hela presentationen och man vill att presentationen ska vara minnesvärd. Fördelen med denna presentation är att jag vet att jag har ett resultat, nu gäller det bara att förmedla detta på bästa sätt, dessutom finns det ingen lärare som sitter längst bak i klassrummet som ska sätta ett betyg vilket underlättar lite. Visst där bak sitter VD:n eller en styrelsemedlem man inte hälsat på under sommarens gång. Men det ska bli en utmaning jag vill ta tag i! Detta arbete är något Ragn-Sells ändå ska använda sig av i framtiden och genom att kontinuerligt följa upp vad som sker på marknaden kunna ta ställning i vilken riktning de vill ta i framtiden.

Nog om det seriösa… Väderholmen som vi sitter på har 20 meter till vattnet och alldeles vid vårt kontor ligger Sollentuna kanotsällskap. I måndags var jag och tre andra sommartraineer (Tanima, Denise och Klas) ute på sjön och testade SUP (StandUpPaddleboard). Vi tänkte att vi inte kunde missa att göra det när kontoret ändå ligger bredvid. Jag trodde i alla fall till en början att det skulle vara svårt o hitta balansen men på första försöket gick det super! Däremot gjorde jag ett riktigt ryggplask när vinden tog mig, men det var lika enkelt att ställa sig upp som att starta paddla ståendes.  Nedan kommer ett litet collage av bilder med vår lilla tur :)

                           SUP

Ha en trevlig helg!
//Samir

Kategori:

En vecka kvar…

Snart är det bara en vecka kvar. Galet hur snabbt tiden går. Har vi verkligen varit här i sju veckor redan?
Nästa torsdag är det dags att redovisa mitt projekt. Det ska bli kul! Då får visa vad jag har gjort i sommar.

Den här veckan har jag i princip bara skrivit på rapporten. Jag har fått ner all information som jag har samlat från kartläggningen till ett resultat. Även om jag under projektets gång haft ett hum om var mina resultat kommer att hamna så har det varit intressant att sammanfatta alla intervjuer. Det blir mycket tydligare när man sammanställer det i diagram och tabeller. Nu har jag en ganska klar bild hur lakvattenhanteringen går till på gamla deponier.


Nej nu är det dags att börja fila på Powerpoint presentationen till redovisningen. Mindre än en vecka kvar till torsdag!

Bloggklyscha

En riktig blogg kräver sin kaffebild.

Korrekturläsning pågår.

 

Kaffe

Kategori:

Detta händer nu!

Nu var det ett tag sedan jag gjorde en uppdatering!

Under den senaste tiden har beräkningar slutförts, rapport skrivits och medan denna nu är inne hos min handledare så har jag börjat fila på presentationen som skall hållas i slutet av nästa vecka. Jag valde att undersöka lämpligheten vid placering av tre olika storlekar på vindturbiner på två placeringar och på grund av detta har det blivit många diagram och grafer. Arbetet har gått bra hittills och inga större hinder har kommit i vägen (förutom möjligtvis Word som hänger sig när det känner för det, allt i sin ordning där det vill säga).

Stämningen  är fokuserad i skrivande stund, det enda som hörs är smattrandet av tangenter och åskan, som tydligen gillar att vara nära Väderholmens gård.

Nu fortsätter arbetet med presentationen!

/ Erik

 • 07 augusti 2014 09:19
 • Skrivet av: Johannes Pettersson
 • 0 kommentarer

Countdown

Mindre än en vecka till vår första slutpresentationen i Luleå. Rapporten börjar att ta form och vi skall precis till att påbörja vår presentation. Det känns som att vi varje dag kommer med ändringar till vår illustratör, tycker lite synd om henne ibland. Men vi har fått vårt första utkast från henne, och det slutgiltiga resultatet tros komma under morgondagen, riktigt spännande!

Igår tog vi ett avbrott från projektet en stund för att åka ut på anläggningen och få en genomgång av ett projekt som under veckan pågår på testytan. Ett fortsättningsprojekt på ett tidigare projekt både jag och Alexandra arbetade med innan vi började här på Ragn Sells, så självklart var vi nyfikna. Projektet i helhet handlar om att ta fram en metod att behandla sulfidhaltigt gruvavfall med restprodukter från industrin, med bland annat Pär Odén från Ragn-Sells i spetsen. Andra aktörer på plats är Luleå Tekniska Universitet och Ramböll.

Pär OdenPär Oden

Konstruktion av celler, Pär Odén till höger.

Nu får vi avsluta här för att påbörja presentationsdelen!

Ha de fint!

Johannes

Hur har det gått egentligen?

Snart är det bara en vecka kvar på tiden här på Väderholmen. Som sagt: tiden går fort! Jag skickade in första utkastet på min projektrapport till min handledare i förgår och har nu börjat fila på slutpresentationen. Det börjar verkligen kännas att vi snart är klara!

Min rapport har blivit ganska omfattande, trotts det att det egentligen inte gått så bra för mig med att svara på huvudfrågorna i mitt projekt. Lyckad insamling av information hängde för min del mycket på att de företag jag kontaktade 1) svarade 2) kunde hänvisa mig till rätt person 3) var villiga att ställa upp på en intervju. Av de 22 företag jag hittade kontakuppgifter till var det tyvärr bara 4 som faktiskt svarade på mina frågor… :( I övrigt känns det som att den information jag lyckats samla in spretar lite åt alla håll och kanter, men jag hoppas att jag ändå åstadkommit en relativt samlad rapport :)

Jag hade ju fått i uppdrag att undersöka hur man hanterar ABP i USA, Sydkorea, Österrike och Frankrike. I USA visade det sig att de inte alls har samma typ av lagstiftning som i EU, så det fanns egentligen inte särskilt mycket att hämta där. Sydkorea var en stor utmaning: det var hemskt svårt att hitta information om avfallsföretag i landet och när jag väl lyckades gräva fram kontaktuppgifter till ett, så kom jag bara fram till personer som talade sydkoreanska… Det blev minst sagt svårt att kommunicera :p Inte heller i Österrike fick jag någon större framgång. Frankrike gick det bäst i och jag tror att det var mycket tack vare det att jag pratar franska – den språkliga barriären var inte en faktor när jag ringde och framförallt hjälpte det enormt att kunna göra webbsökningar på”rätt” språk!

Annars har det varit skönt att sitta uppe på loftet i Ladugården nu när det varit så varmt. Här är det svalt och skönt och utsikten ut mot sjön är allt fin att titta på :) I måndags tog några av oss traineer faktiskt en timme ledigt för att ge oss ut på paddlingsäventyr ute på sjön. Det var verkligen ett jätteroligt och superskönt avbrott på årets hittills varmaste dag. Det kan jag verkligen rekommendera!


/Denise

Vi är på gång!

Jah, det stämmer! Varje morgon har Felix spelat upp det youtubeklipp han länkade i sitt förra blogginlägg. Oboy, den där vinjetten vill jag vakna till resten av mitt liv. Igår hade vi avstämmning med Sanna och alla traineerna berättade hur det har gått med sina projekt. Det känns som alla är på gång! De magiska mazarinerna har bytts ut mot ett magiskt youtubeklipp!

Mitt projekt går bra och (Jonatan!) jag ser ljuset i tunneln. Jag har lyckats få tag i två olika företag med varsina smarta behandlingsmetoder för PFOS-kontaminerat vatten och mark. Ena metoden absorberar PFOS och den andra destruerar PFOS. I dagsläget känns det som destruktionsmetoden är lämpligare, men jag har ytterligare några frågor till de båda företagen innan jag bestämmer mig vilken som känns lämpligast. Förutom det, ska jag denna vecka tråckla ihop rapporten och slutligen även få slutsatsen tydlig. I slutsatsen får jag äntligen utrycka mina reflektioner angående PFOS-problemet!

Hare Hare!

Kategori:

Vi är på gång!

Jah, det stämmer! Varje morgon har Felix spelat upp det youtubeklipp han länkade i sitt förra blogginlägg. Oboy, den där vinjetten vill jag vakna till resten av mitt liv. Igår hade vi avstämmning med Sanna och alla traineerna berättade hur det har gått med sina projekt. Det känns som alla är på gång! De magiska mazarinerna har bytts ut mot ett magiskt youtubeklipp!

Mitt projekt går bra och (Jonatan!) jag ser ljuset i tunneln. Jag har lyckats få tag i två olika företag med varsina smarta behandlingsmetoder för PFOS-kontaminerat vatten och mark. Ena metoden absorberar PFOS och den andra destruerar PFOS. I dagsläget känns det som destruktionsmetoden är lämpligare, men jag har ytterligare några frågor till de båda företagen innan jag bestämmer mig vilken som känns lämpligast. Förutom det, ska jag denna vecka tråckla ihop rapporten och slutligen även få slutsatsen tydlig. I slutsatsen får jag äntligen utrycka mina reflektioner angående PFOS-problemet!

Hare Hare!

 

Kategori:

Kaffe och kalkyler

Då är jag tillbaka i etern!

För att sammanfatta de här veckorna tycker jag att orden kaffe och kalkyler passar in bra. Mycket av mitt projekt baseras på att hitta siffor, ta ut rätt siffror och få dem till bra siffror. Vrida och vända för att sedan vrida och vända lite till. Till det behövs kaffe.

Ett dilemma jag stött på är hur mycket information man kan trycka in i en figur för att få det lite mer kompakt. Alltså, så många dimensioner som möjligt i en och samma bild. Den första dimensionen går bra. Väldigt bra. Den andra går skapligt men det börjar bli lite virrigt. Vid den tredje fungerar det knappt längre.

Jag är ledsen Microsoft Office men bubbeldiagrammet stjälper mer än vad det hjälper.

Back to basics gäller! Klart och tydligt. Hellre ett diagram för mycket än ett för lite.

Att jag ens diskuterar diagram säger nog en del om mig men på samma sätt som en mäklares ledord är location, location, location blir det Excel, Excel, Excel för många i företagssverige idag. Den fantastiska fyran med nödvändigheter hos företag måste ändå vara:

1. Morgonkaffet
2. Excel
3. PowerPoint
4. ”Kl 15”-kaffet.

Utan dessa hade nog produktiviteten avstannat helt. Som tur är finns allt här! Rapporten som ska lämnas in börjar ta form men kräver än så länge ett par genomläsningar innan den får lämna boet på egen hand. Planen är att snart ge sig på presentation och sammanfattningen av rapporten. Den fjuttiga lilla sida som ska sammanfatta precis rätt delar och de tillräckligt med information, säkerhet och intresse för vidare läsning (och kanske beslut). Högt i hierarkin finns det inte (och ska inte finnas) tid för en 20-sidorsrapport. En del jobb återstår som sagt.

Länkar också ett klipp som fint beskriver känslan hos mig och mina kollegor just nu.

Over and out.

Excelmannen

Kategori:

Nu tar jag helg!

Hej och hopp!

Jag startade denna vecka med en mindre dag då jag kom hem från Kroatien i måndags, vilket skulle ha lett till att denna vecka skulle ha gått super fort. Men det har den inte... Att gå från semester-mode till work-mode har varit svårt, speciellt när det har varit så fint väder och att jag haft en underbar semester. Denna vecka har bara gått åt till rapportskrivande och lite redigering då ny information har kommit i form av tilldelningsbesked från kommunerna. Detta har gjort att jag fått redigera mina analyser och slutsatser, men hittills känns det rätt bra. Jag har även haft kontakt med min handledare och en i hennes team, Cecilia Thoft som sitter nere i Malmö.

Annars är det rätt lugnt på kontoret då många fortfarande är på semester. För att hitta lite motivation har det blivit lite sporadiska fika:n och med miljön som finns runt omkring väderholmen så känns det nästan som man är ute på någons landställe. Det enda som saknas är badbrallorna och lite strandpingis.

                       Vy 

Nu tar jag helg! Tack och Bock!
//Samir

Kategori:
 • 01 augusti 2014 12:29
 • Skrivet av: Johannes Pettersson
 • 0 kommentarer

Allt på samma gång

Efter 2 veckors semester, med diverse längre stopp mellan allt från Luleå till Öland är jag nu tillsammans med Alexandra i full gång med att försöka få samman vårt arbete till en samlad, sammanhängande rapport(!?). Många på kontoret är fortfarande på semester, men som tur är de vi behövt kontakta tillbaka nu. 

 I veckan har temat legat kring bland annat avfallskrossar. Vi har haft många diskussioner över telefon men även mail med bland annat Svante från Andersen Contractor, som dessutom kommer att besöka anläggningen under sista veckan.

Som Alexandra skrev i tidigare inlägg är vi väldigt spända över slutresultatet av illustrationen av vår framtidsbild över anläggningen. Idag gjorde jag de sista småjusteringarna i CAD som vi använder för att visa Gunvor (illustratören) våra förslag. I måndags var hon med oss på anläggningen där hon nu fick se den med egna ögon.

Illustratör

Ute på Brännkläppen med Alexandra och Gunvor från Mediagrafik.

 

Ha de fint!

Johannes

 

 

Stäng
Stäng