Femte veckan snart avklarad

Denna vecka har gått ut på att pilla i mitt Excelark och se till att siffror stämmer överens på alla ställen. Jag är inget Excelgeni och de funktioner jag känner till är att summera och göra olika typer av diagram, vilket lett till tidsineffektivitet. Jag har under veckans gång även räknat fram hur stora Ragn-Sells är på marknaden av slamtömning av enskilda brunnar samt hur stora deras konkurrenter är. Min visuella karta i Google Fusion table blev i skrivande stund alldeles klar, varav att hitta rätt färgläggning för att urskilja olika typer av kommunkluster eller –förbund tog lite tid. Detta verktyg är något som min handledare kommer att kunna använda sig av för att presentera nuläget men även vid beslutsfattande vid olika typer av vägval för denna delverksamhet. Något som kommer bli intressant är mitt, Tanimas och Louise gemensamma karta. Denna karta ska, med föregående års kartläggning av Fastighetsrenhållning, visa vart fyra av Ragn-Sells delverksamheter finns etablerat i Sverige och hjälpa företaget att få en helhetsbild över den svenska verksamheten. Förhoppningsvis, vilket jag tror, kan denna gemensamma karta hjälpa till i det strategiska arbetet, vart man vill etablera ny verksamhet samt hitta viktiga strategiska områden som är mer attraktiva än andra.

                       Örebro

Jag har dessutom hunnit med en liten resa till Örebro. Där hittar jag nämligen en av min handledares kollega, Rikard Ekström, som arbetar i samma team som henne. Rikard arbetar med kalkylering och optimering, men har även arbetat med föregående års projekt inom Fastighetsrenhållning och mycket med Google Fusion tables. Jag var där för att gå igenom och förklara vad jag kommit fram till och hur jag tycker att de ska arbeta med verktyget. Det blev inte bara arbete utan även lite sightseeing i Örebro under lunchen. Jag tog även en "Selfie" med självaste Ragnar Sellberg som finns som obligatorisk interiör på alla kontor.

På fredag går jag och mina sommartraineekollegor på en väl behövlig semester i två veckor. Jag önskar er alla som får semester en trevlig semester och ni som börjar jobba igen hoppas jag att ni haft det bra och är utvilade!

//Samir

Skriv en kommentar

Bra jobbat! Kul med Google Fusion tables. =) Ha en skön semester! Mvh// Karin - RS Mood Stockholm

16 juli 2014 13:52 Svart Karin Karlsson Rapportera detta inlägg

Tack Karin och jag hade en underbar semester! Hoppas ni har det bra på Mood och hälsa gänget från mig :) Mvh Samir

29 juli 2014 09:27 Samir R Rapportera detta inlägg
Skriv en kommentar

 
Användarverifikation Bild för användarverifikation  
 
Stäng
Stäng