Blogg!

Tjabba!
Jag heter Klas Esbo och är sedan i måndags än ut av de sommartraineer som kommer arbeta för Ragn-Sells. Men vem är jag?
Namn: Klas Esbo
Född: Stockholm
Ålder: 23 år
Utbildning: Studerar civilingenjör med inriktning på kemiteknik tredje året vid Lunds universitet. Till hösten påbörjas min master inom materialkemi
Gillar att: Resa, hänga med polare och klappa djur. Kombineras dessa = lycklig Klas!
Favoritfilm: A beautiful mind

Klas

Jag har haft en helt fantstisk start i detta märkliga företag! Ragn-Sells är ju ett företag som tar hand om de saker man inte vill ha och förvandlar det till något man vill ha. Om det inte går, förvaras det istället på ett säkert sätt. Det finns pengar att tjäna i avfall, men de gäller att klura ut hur. Lösningar är således väldigt många vilket gör denna bransch extremt intressant! Under dessa fyra dagar har vi traineer fått se glimtar av denna bransch och lyssnat på föreläsningar om hur företaget är uppdelat. Mycket att ta in och mycket spännande!

Min uppgift under sommaren kommer vara att göra en utredning om det superbra men giftiga ämnet PFOS. Det är ett ämne som är jättebra mot att skydda saker och ting ifrån fett och vatten. Man kan säga att de liknar teflon. Men det är däremot giftigt och bioackumelerande så i europa är det numera förbjudet att skapa produkter med PFOS. Dessutom är det svårt att bryta ner, så hur ska man då ta hand om detta ämne? Förutom denna kluriga frågeställning  kommer jag också praktisera runt om i Ragn-Sells för att förstå företaget ännu mer! Det här sommaren blir en bra sommar!

Skriv en kommentar

Hallå Klas! Det ska bli jättespännande att följa din blogg under sommaren. En fråga bara har du dyslexi? Det känns så när man läser. Och det här med att klappa djur du är väl snäll mot dem? / STEFFE

18 juni 2014 11:13 Steffe Rapportera detta inlägg

Verkligen ett spännande ämne, som jag ser fram emot att höra mer om resultatet av senare! Har du provat klappa fåren på Väderholmen ännu? :)

25 juni 2014 15:46 Julia Rapportera detta inlägg
Skriv en kommentar

 
Användarverifikation Bild för användarverifikation  
 
Tidigare inlägg Det här är jag!
Stäng
Stäng