Pressmeddelande

2009-10-05

Peab väljer Ragn-Sells och får 100 % återvinning av byggavfall över hela Sverige

Ragn-Sells har fått förtroendet att ta hand om återvinning av bygg- och rivningsavfall från Peabs byggarbetsplatser. Avtalet är treårigt och gäller över hela landet.

Redan nu är Ragn-Sells igång med arbetet på t ex Peabs projekt Waterfront i Stockholm.

– Vi vill vara i frontlinjen när det gäller både högre lönsamhet och mer klimatnytta. Då var Ragn-Sells ett självklart val, säger Peabs Projektchef Claes Ullén.

– Att som Peab välja att sträva mot 100 % återvinning av byggavfall från Kiruna i norr till Falsterbo i söder är en milstolpe i byggbranschen, säger Erik Karlstrand, ansvarig för affären på Ragn-Sells. Inget annat företag har hittills satsat på att helt försöka få bort blandfraktionen, och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet att hjälpa dem.

Ragn-Sells kommer att använda sin tjänst RentBygge, som är lätt att anpassa till respektive byggarbetsplats. Tjänsten har blivit en succé eftersom den möjliggör en eliminering av allt blandat avfall och 100 % källsortering och återvinning av avfallet.

– Ragn-Sells mångåriga samarbete med byggbranschen har gjort det möjligt att skapa ett system som inte bara ger lönsamhet utan också stora miljövinster, säger Göran Bergander, Sverigechef på Ragn-Sells. Dessutom har vår långa erfarenhet gjort oss till lite av specialister på byggbranschen och byggavfall. Många av våra nyckelmedarbetare kommer själva från ledande jobb i byggbranschen.

För mer fakta om RentBygge, besök www.ragnsells.se

För ytterligare information, kontakta:
Erik Karlstrand, kundansvarig Ragn-Sells, 070-927 45 28
Kent Jansson, Chef nationella kunder hos Ragn-Sells, 070-927 20 27
Claes Ullén, Projektchef Peab, 0733-37 59 84  

Kontakta oss

Vill du beställa eller har frågor?

Telefon:
0771-88 88 88

Kontaktformulär

Ärende
Ditt namn
Ditt telefonnummer
E-postadress
Företag eller organisation (valfritt)
Ort
Stäng
Stäng