Välbesökt landfill seminarium

Den 23 april anordnade Ragn-Sells tillsammans med Linnéuniversitetet ett välbesökt seminarium om Landfill Mining på Sätra Gård, Ragn-Sells kursgård i Upplands-Bro.

I seminariet deltog representanter från akademin, myndigheter, kunder, personal från Ragn-Sells och andra intressenter.

Talare var bland andra Naturvårdsverkets Generaldirektör Maria Ågren, Professor William Hogland från Linnéuniversitetet och Gustav Hemming, Miljö- och Skärgårdslandstingsråd i Stockholm (C). Se foto

Landfill mining
 
Anders Kihl, affärsområdeschef för Entreprenad var mycket nöjd med dagen;
- Maria Ågren, generaldirektör på Naturvårdsverket efterlyste mer dialog med oss i branschen. Hennes intresse var för mig en av dagens höjdpunkter!

Efter inledande presentationer och en paneldiskussion ledd av Johan Börje genomfördes ett besök på Högbytorp, Ragn-Sells anläggning i Upplands-Bro, för att studera hur landfill mining går till i praktiken.

Seminariet avslutades med två presentationer om praktiska erfarenheter av landfill mining och en om EasyMining Sweden’s teknik för att utvinna fosfor ur aska och gruvindustrins restprodukter.

Träffar ni på nyfikna i detta ämne tipsa gärna om Framtidsdagen den 16 maj som även tar upp landfill mining och många andra intressanta frågor!

Stäng
Stäng