Blogginlägg postade under maj 2010

Hållbarhetsintresserade kommunikatörer behövs!

Igår var jag på prisutdelning av priset A Sustainable Plan Award, som sista års studenterna på Berghs School of Communication har instiftat. Det är ett nyinrättat hållbarhetspris för reklambranschen. Priset går till den som på bästa sätt arbetat med hållbarhet ur alla tre perspektiv.

Jag har haft förmånen att sitta i juryn och välja ut finalisterna bland många intressanta bidrag. I juryn har vi varit en blandning av människor, de flesta med reklam- och PR- bakgrund, och så jag med näringslivs- och miljöbakgrund. Jurysammanträdena har inneburit många dynamiska diskussioner bl.a. om vilken roll reklambranschen och kommunikatörer ska spela i hållbarhetsarbetet. Vi var eniga om att vi behöver den här debatten. Kommunikatörer har stor makt. De kommer in i våra liv med sina budskap. Bör de då inte också ta ett ansvar för vad som kommuniceras?

Vi i juryn skrev bl.a. så här i en debattartikel som gick att läsa i Resumé torsdagen den 27 maj.
”Kommunikation påverkar människor. Det är hela poängen. Ändå hävdar många i kommunikationsbranschen att bra reklam speglar samhället, precis som det ser ut just nu. Kommunikation som ifrågasätter normer för familjebildning, utseende eller miljöbilar blir för komplicerad. Men männen och kvinnorna i styrelserummen sitter inte där för att spegla det som händer idag. De sitter där för att deras företag ska funka imorgon.  Om vi ägnar oss åt att bekräfta samhällets normer, kan vi bli duktiga taktiker. Men om vi vill öka kommunikationens betydelse och kalla oss strateger, måste vi se framåt. Vi måste vara mer ifrågasättande, drömmande och idealistiska än dem vi ger råd till.”

Jag delar vår slutsats: Kommunikatörer har, tillsammans med sina kunder, makt. De har makt över det offentliga rummet, över människors TV-soffor och över deras frukostbord. Som kommunikatör gör man därför varje dag ett viktigt val: Ska jag använda makten för att spegla befintliga ideal? Eller ska jag använda den för att göra världen lite bättre?

De nominerade i A Sustainable Plan Award är företag och byråer som har gjort det senare. De har, som riktiga strateger, investerat idag för att tjäna pengar imorgon. Vinnaren är det bidrag som vi i juryn tycker har dragit det allra längst, både från kundens och byråns sida.

Ingen jurymotivering är komplett utan adjektivet ”modig”. För en gångs skull är det faktiskt rätt att använda det. Vem det blev och vilka som satt i juryn med mig kan ni läsa om ni går in på http://sustainableplan.se/the-award-2010/84/. Vi måste debattera hur vi kan få fler hållbarhetskompetenta byråer som strategiskt rådger företag på tröskeln till att kommunicera sitt hållbarhetsarbete Vi behöver fler goda exempel på verkligt hållbarhetsarbete i stället för greenwashing som ett ytligt säljargument.

Ha en bra arbetsvecka!
Christina

En eloge till företagens fordonsavdelningar som tar egna initiativ!

Häromdagen fick jag ett mail från ett företag som ville sälja ett nytt miljöanpassat drivmedel till oss. Det är ofta sådana mail tar vägen om miljöchefen. Man vill att miljöchefen ska vara ”murbräckan” in i företagens andra avdelningar - att det som är miljöanpassat ska få en talesperson in i företaget.
Jag sände då mailet vidare till vår fordonsansvarige, som genast svarade att vi testar det här drivmedlet redan på ett par bilar i Stockholmstrakten. Underbart tänkte jag! Jag blir så glad varje gång jag inser att jag är mer en katalysator än något annat. Vi inom Ragn-Sells har tagit ett stort steg mot ett brett miljöengagemang inom olika enheter. Idag är vår fordonsavdelning enormt miljöorienterad. Deras syn på omvärlden på fordonssidan är uttryckt så här, saxat från vår kommande miljöredovisning: "Ragn-Sells står inför ett teknikskifte på fordonssidan, som inledningsvis kommer att innehålla många alternativ, där inget baseras enbart på fossila bränslen. Om några år kommer det inte längre att vara gångbart att använda fossil diesel som drivmedel i våra fordon. Det gör dels att vi hela tiden följer och utvärderar nya tekniker och dels att vi använder befintliga fordon på ett effektivare sätt, för att snabbare kunna växla över till ny teknik."
De resonerar på egen hand kring scenarios om framtidens drivmedel och hur ska vi förbereda oss för nya krav. Min roll är att vara bollplank och stötta med fakta ibland, helt fantastiskt. I takt med att miljökunskaperna ökar hos flera aktörer i våra företag desto snabbare får vi till stånd en positiv utveckling. Vi miljöchefer kan bli än mer strategiska och komma med inspel som tas upp och drivs av våra kollegor. Det är en spännande och positiv utveckling som jag verkligen välkomnar! En eloge till alla fordonsavdelningar som tar egna initiativ, tillsammans blir vi starka i omställningen mot ett än mer hållbart samhälle!

Ha en bra helg!

Christina

PS. Idag har Ragn-Sells flera fordon i gång som går på alternativa drivmedel. En dualfuelbil, en elhybrid, en etanolbil m.m. Vill ni veta mer kontakta våra fordonsansvariga eller läs mer här. DS

Välkommen till min blogg!

I min bransch händer det mycket som är värt att lyfta. Jag tänker kommentera, informera och debattera saker som händer och berör avfallsbranschen och frågor som har med hållbar utveckling att göra. Frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Så missa inte mina inlägg.

En sak som jag funderat över är begreppet "klimatneutralitet". Varför ska företag vara klimatneutrala, det är ju väldigt svårt att uppnå. Vad det handlar om är att vi vill kompensera för vår belastning, att vi åtminstone vill uppnå balans mellan belastning och positiva åtgärder. Jag tycker att begreppet "klimatkompensation" väl beskriver vad vi är ute efter. Apropå det, visst du förresten att återvinning av ett ton aluminium spar tio ton koldioxid. Vill du se fler positiva effekter med återvinning i det här sammanhanget - titta i vår Klimatnyttoguide.

Kategori:
Stäng
Stäng